Τα μαζεύει τώρα ο Σταθάκης για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή - iefimerida.gr

Τα μαζεύει τώρα ο Σταθάκης για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε... διευκρινιστική δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, λίγες ώρες μετά την πρόταση-βόμβα στον Real FM να ορίσει η κυβέρνηση από τώρα την ημερομηνία των εκλογών (κοντά στην άνοιξη) και να εκλεγεί συναινετικά Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Με απώτερο στόχο να… περιορίσει η Κουμουνδούρου τις αντιδράσεις, ο κ. Σταθάκης σημειώνει πως «η δήλωσή μου στην πρωινή συνέντευξη αφορά στην αναγκαιότητα η κυβέρνηση να συναινέσει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη. Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας μπορεί μόνο τότε να προκύψει με συναινετικές διαδικασίες, με βάση τους νέους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελατόλα, είπε: «Αρκεί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια συναινετική λύση, να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών (λίγο πριν ή λίγο μετά την άνοιξη) και στο ενδιάμεσο να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή».

«Η δήλωσή μου στην πρωινή συνέντευξη αφορά στην αναγκαιότητα η κυβέρνηση να συναινέσει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη»

Παππάς: Δεν έχει αλλάξει η θέση μας

Σημειωτέον, δε, ότι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε την κατηγορηματική θέση πως «τίποτα δεν έχει αλλάξει σχετικά με την πρόταση που έχει καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Σταθάκη, ο εξ απορρήτων συνεργάτης του κ. Τσίπρα τόνισε πως «εμείς έχουμε μια ξεκάθαρη θέση που λέει πως η χώρα χρειάζεται εκλογές... χθες. Αυτή η Βουλή δεν έχει τη νομιμοποίηση να υπογράψει αυτές τις συμφωνίες και πρέπει με συντεταγμένο τρόπο να οδηγηθούμε στην κάλπη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ