Ο Τατσόπουλος αποκαλύπτει πώς θα ψηφίσουν οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - iefimerida.gr

Ο Τατσόπουλος αποκαλύπτει πώς θα ψηφίσουν οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πεποίθηση ότι τρεις με τέσσερις από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές θα υπερψηφίσουν το πρόσωπο που θα προτείνει η κυβέρνηση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξέφρασε ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Μιλώντας στον Bήμα FM και αναφερόμενος στα όσα έγιναν χθες κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, ο κ. Τατσόπουλος είπε: «Οι ανεξάρτητοι βουλευτές όλοι μαζί είναι 23. Οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές είναι 16 από αυτούς τους 23. Χθες ξεκαθαρίστηκε αυτό που για όλους ήταν ξεκαθαρισμένο από την αρχή. Οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές είναι ένα τεχνητό μόρφωμα, για να έχουμε τα ίδια δικαιώματα με τις άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες, αλλά δεν έχουμε καμία θέση που να δεσμεύει και τους 16. Από αυτούς, λοιπόν, πέντε είναι στο "όχι", στο "ναι" είναι κάπου 3-4 και οι άλλοι στο "ίσως"», είπε.

Παράλληλα έκανε λόγο, αναφερόμενος στην προεδρική εκλογή, για ένα περιβάλλον το οποίο «έχει γίνει νοσηρό και από τις δύο πλευρές», γι' αυτό και εξηγεί ότι ο ίδιος είπε από την αρχή πως δεν θέλει να παίξει «μπάλα σε αυτόν τον αγώνα». «Ας είμαι ο 180ός, θα είμαι ο 121ος και όσο γίνεται νοσηρό το κλίμα πως ούτως ή άλλως εμείς τα παίρνουμε από αυτόν που δίνει τα περισσότερα και καλλιεργείται αυτό το κλίμα στην κοινή γνώμη, διαλύουμε απλώς το πολίτευμα», είπε και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω κανέναν που να χαίρεται, εκτός από τους χρυσαυγίτες, με αυτό το κλίμα και να λέει "μόνοι τους βγάζουν τα ματάκια τους"».

«Πέντε είναι στο "όχι", στο "ναι" είναι κάπου 3-4 και οι άλλοι στο "ίσως"»

Σημειώνεται ότι χθες συνεδρίασε η ΚΟ των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα. Ενα από τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν η στάση που θα τηρήσουν στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ένα θέμα που δίχασε την ΚΟ των ανεξάρτητων βουλευτών, καθώς από τη μία ο Πάρις Μουτσινάς, ο οποίος είναι και γραμματέας της ΚΟ των ανεξάρτητων βουλευτών είναι υπέρ της εκλογής Προέδρου από την παρούσα Βουλή, και από την άλλη ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος μαζί με την Θεοδώρα Τζάκρη και τον Μάρκο Μπόλαρη κατευθύνονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι υπέρ της τήρησης της σκληρής γραμμής, της μη ψήφισης Προέδρου της Δημοκρατίας και της διεξαγωγής εκλογών.

Μετά την ολοκλήρωση της τεταμένης συνεδρίασης, πάντως, έγινε γνωστό πως ο καθένας από τους βουλευτές θα ψηφίσει με βάση αυτό που πιστεύει και πως δεν θα υπάρξει ενιαία ψήφος από την ΚΟ.

έκανε ντοκιμαντέρ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ