Κυβέρνηση σε Τρόικα: Ξεχάστε αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά - iefimerida.gr

Κυβέρνηση σε Τρόικα: Ξεχάστε αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Σαφές μήνυμα στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό, ότι δεν συζητείται θέμα κατάργησης των ειδικών χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου, στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο λίγες ώρες πριν από την τηλεδιάσκεψη με την Τρόικα (στις 8 το απόγευμα), όπου θα κριθεί εάν οι επικεφαλής θα ορίσουν ημερομηνία επιστροφής ή αν θα παραταθεί το θρίλερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα επιμένει σε αλλαγές στο πλαίσιο του ΦΠΑ, με στόχο την κατάργηση απαλλαγών και εξαιρέσεων, την κατάργηση των ειδικών χαμηλών (- 30%) συντελεστών που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου, όπως επίσης τη μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών από το χαμηλό συντελεστή 13% στον υψηλό συντελεστή 23%, επισημαίνοντας ότι αυτή η πολυπλοκότητα του συστήματος αλλά και η υψηλή φοροδιαφυγή που παρατηρείται, ευθύνονται για την «τρύπα» του 30% μεταξύ των προσδοκώμενων εσόδων ΦΠΑ και των εισπραττόμενων.

Αυτό που ξεκαθαρίζει η ελληνική πλευρά είναι ότι υπό τις παρούσες συνθήκες και έχοντας προηγηθεί αλλεπάλληλες αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων, δεν μπορεί να συζητηθεί καν τέτοιο σχέδιο παρεμβάσεων. Αντ' αυτού, η Αθήνα επισημαίνει ότι είναι διατεθειμένη να προχωρήσει τάχιστα στην ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία Κοινοτικών Οδηγιών που αφορούν στην εφαρμογή του ΦΠΑ. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν η Τρόικα θα υποχωρήσει ή θα συνεχίσει να πιέζει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νησία ΦΠΑ νησιά τρόικα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ