Ο Τασούλας απήγγειλε ένα ολόκληρο ποίημα του Καβάφη στη μνήμη του μέντορά του - iefimerida.gr

Ο Τασούλας απήγγειλε ένα ολόκληρο ποίημα του Καβάφη στη μνήμη του μέντορά του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δέκα ζωές σε μία». Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου της Τατιάνας Αβέρωφ, κόρης του Ευάγγελου Αβέρωφ, που χθες παρουσιάστηκε στην Ελληνοαμερικανική Ενωση, σε πλήθος κόσμου, παρουσία και του πρωθυπουργού.

Το στίγμα έδωσε όσο κανένας άλλος ο ίδιος ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, μέντορας του οποίου υπήρξε ο Ευάγγελος Αβέρωφ. Προς τιμήν του, μάλιστα, απήγγειλε όλο το ποίημα του Καβάφη «Ιδανικές φωνές και αγαπημένες». Αλλωστε, το βιβλία «Δέκα ζωές σε μία», που εκδίδεται από το Μεταίχμιο, είναι ένα γοητευτικό μυθιστόρημα, που έχει όμως ως κεντρικό ήρωα τον πατέρα της συγγραφέως.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, που όμως δεν έμεινε μέχρι το τέλος, αφού έσπευσε να παραβρεθεί στην πολυσυζητημένη πρεμιέρα της «Φόνισσας» από τη Λυρική Σκηνή, σε ένα γεγονός που θεωρείται το κορυφαίο της χρονιάς στον ελληνικό πολιτισμό. Στη εκδήλωση επίσης εθεάθησαν, μεταξύ άλλων, η Μαριέττα Γιαννάκου και ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ