Βενιζέλος-Παπανδρέου: Το ραντεβού της καχυποψίας [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Βενιζέλος-Παπανδρέου: Το ραντεβού της καχυποψίας [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε το τετ α τετ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 1 ώρα και 50 λεπτά. Ο κύριος Παπανδρέου αποχώρησε χωρίς να κάνει κάποια δήλωση, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου «πώς πήγαμε, πρόεδρε;», δεν απάντησε.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος είπε πως ενημέρωσε τον πρώην πρωθυπουργό για εθνικά και οικονομικά θέματα, αλλά και για την παράταξη. Χαρακτήρισε την κουβέντα που είχαν οι δυο τους πολύ φιλική και με θετικό πρόσημο. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε στους δημοσιογράφους πως ο κ. Παπανδρέου έχει κάποιες ιδέες «τις οποίες θα ακούσουμε».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν το όνομα του κ. Παπανδρέου θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Τι υποψήφιος; Εκλογές θα έχουμε το 2016».

Ο κ.Βενιζέλος το απόγευμα θα βρεθεί στο Κάραβελ σε εκδήλωση της Δημοκρατικής Παράταξης και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να μιλήσει για Τρόικα και την πορεία της Οικονομίας.

Ο διάλογος που είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τους δημοσιογράφους

Ευ.Βενιζέλος: Κάναμε μία μακρά συζήτηση για τα διεθνή, πολύ ενδιαφέρουσα, για την οικονομία, για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και κάναμε και για την παράταξη, για τη συσπείρωση των δυνάμεων…

Δημοσιογράφος: Θα είναι υποψήφιος, σας είπε;

Eυ. Βενιζέλος: Δεν μπήκαμε σ΄αυτά.

Δημοσιογράφος: Σε άλλα;

Eυ.Βενιζέλος: Θα μου πει και ειδικότερα τις απόψεις του. Έχει κάποιες ιδέες για την παράταξη, θα τα λάβουμε όλα αυτά υπόψη.

Δημοσιογράφος: Άρα η Δημοκρατική Παράταξη προχωράει.

Ευ.Βενιζέλος: Πάντως η συνάντηση ήταν πολύ φιλική και θετική.

Δημοσιογράφος: Θα ξανασυναντηθείτε κ.Πρόεδρε;

Ευ.Βενιζέλος: Εγώ είμαι πάντα ανοικτός. Αύριο θα δω και τον κ. Σημίτη.

Δημοσιογράφος: Είχε θετικό πρόσημο η συνάντηση;

Eυ. Βενιζέλος: Nαι είχε θετικό πρόσημο.

Δημοσιογράφος: Πάντως σε λεπτομέρειες αν θα είναι υποψήφιος ή δεν θα είναι δε μπήκατε κ. Πρόεδρε

Ευ.Βενιζέλος: Aφού θα εκλέξουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας τώρα.Οι Εκλογές θα γίνουν το ’16.

Βενιζέλος-Παπανδρέου: Το ραντεβού της καχυποψίας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Βενιζέλος-Παπανδρέου: Το ραντεβού της καχυποψίας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Βενιζέλος-Παπανδρέου: Το ραντεβού της καχυποψίας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Ο κ. Παπανδρέου έφτασε στις 12:15 στο υπουργείο φορώντας σκούρο κουστούμι και λευκό πουκάμισο, χωρίς γραβάτα. Ανέβηκε στον όροφο που βρίσκεται το γραφείο του κ. Βενιζέλου, ο οποίος τον περίμενε για να τον προϋπαντήσει. Ψυχρός ο Γιώργος Παπανδρέου, χαιρέτησε τον κ. Βενιζέλο λέγοντας «γεια σου, Βαγγέλη, τι κάνεις;».

Στην συνέχεια οι δύο άνδρες κάθισαν στον καναπέ του γραφείου για να βγουν και οι καθιερωμένες φωτογραφίες, με τον κ. Βενιζέλο να λέει ένα αστείο για να σπάσει ο πάγος, ωστόσο ο κ. Παπανδρέου συνέχισε να διατηρεί μια ψυχρή στάση. Λίγο πριν αποχωρήσουν οι δημοσιογράφοι και οι κάμερες από την αίθουσα, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να του φέρουν ένα ελληνικό μέτριο, ενώ ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους συνεργάτες του να του δώσουν το iPad του.

Κουκουλόπουλος: Με Παπανδρέου και Σημίτη στα ψηφοδέλτια

Και ενώ στο ΠΑΣΟΚ μέχρι πρόσφατα ακούγονταν φωνές για τη διαγραφή Παπανδρέου από το Κίνημα, φαίνεται πως το κλίμα άλλαξε μετά την απόφαση του προέδρου να συναντήσει τον πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργούς Γιώργο Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη. Χαρακτηριστική είναι και η στάση του αναπληρωτή υπουργού Πάρι Κουκουλόπουλου, ο οποίος σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ FM είπε « Είναι δική τους απόφαση (αν θα είναι στα ψηφοδέλτια Παπανδρέου-Σημίτης). Έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί και είναι θέμα δικό τους και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όχι δικό μου. Θα ήθελα, όμως, να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί, για να σηματοδοτήσουμε την επόμενη μέρα».

Υπενθυμίζεται πως αύριο στις 11:00 ο κ.Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον κ.Σημίτη.

Βενιζέλος-Παπανδρέου: Το ραντεβού της καχυποψίας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Βενιζέλος-Παπανδρέου: Το ραντεβού της καχυποψίας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Βενιζέλος-Παπανδρέου: Το ραντεβού της καχυποψίας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5

«Εχει ο καιρός γυρίσματα»

Μόλις προχθές ο Γιώργος Παπανδρέου εκτόξευε την απειλή σε ομιλία του στην Χαλκίδα, απευθυνόμενος προφανώς σε όσους στην Χαριλάου Τρικούπη απειλούν να τον διαγράψουν ή να τον «κοντύνουν» πολιτικά. Ποιός θα το περίμενε, λίγες ημέρες αργότερα, να κάθεται στο γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου, σε μια συνάντηση ανακωχής.

Η πρωτοβουλία της συνάντησης οφείλεται στον κ. Βενιζέλο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατάλαβε ότι η εκλογική τύχη του κόμματος, χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου, θα είναι μικρή έως ελάχιστη. Ο πρώην πρωθυπουργός διαθέτει πάντα μια εκλογική και συναισθηματική δύναμη σε μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων της παράταξης που κρίνονται απαραίτητα στην παρούσα συγκυρία. Πολλά δε είναι τα στελέχη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετά βίας συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Δημοκρατικής Παράταξης και δηλώνουν πίστη στον Γιώργο Παπανδρέου. Γιά όλους αυτούς τους λόγους, ο πρώην πρωθυπουργός εκλήθη στο νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας προκειμένου να πειστεί να βάλει πλάτη στις επόμενες εκλογές και να αποφασίσει ο ίδιος πού θα είναι υποψήφιος.

Τι θα κάνει ο Γιώργος

Το θέμα είναι τι θέλει να κάνει ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου. Γνωρίζει ότι η αποδοχή του σε ένα ηλικιωμένο κοινό ψηφοφόρων του ΠΑΣΟκ είναι μεγάλη, αλλά γνωρίζει ταυτόχρονα ότι η κοινωνία του έχει γυρίσει την πλάτη και το όνομά του δεν έχει πλέον θετική απήχηση στους ξένους ηγέτες. Ο ίδιος άφησε επί καιρό να εννοηθεί ότι θα κάνει νέο κόμμα -τώρα που ο κ. Βενιζέλος καταργεί τον όρο ΠΑΣΟΚ και χτίζει το κόμμα Δημοκρατική Παράταξη- αλλά το πιθανότερο είναι ότι δεν του πάει να διασπάσει προεκλογικά την παράταξη και να μείνει στην ιστορία ως ο ηγέτης που διέλυσε το κόμμα του πατέρα του. Εξάλλου, πάντα εκκρεμεί η απειλή Βενιζέλο ότι όποιος ξαναφτιάξει το ΠΑΣΟΚ θα πάρει μαζί και τα χρέη εκατομμυρίων...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ