Οι ιστορίες πίσω από τα πανάκριβα κοσμήματα της Liz - iefimerida.gr

Οι ιστορίες πίσω από τα πανάκριβα κοσμήματα της Liz

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πανάκριβα κοσμήματα της Elisabeth Taylor θα βγουν σε πλειστηριασμό από τον οίκο Christie's στις 13 και 14 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη.
Ο γνωστός οίκος σκοπεύει να πουλήσει το σύνολο των κοσμημάτων της αξέχαστης ηθοποιού, η αξία των οποίων εκτιμάται πως ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο η αξία των προσωπικών ιστοριών της αείμνηστης Elizabeth που συνδέονται με την αγορά αυτών των κοσμημάτων είναι μάλλον ανεκτίμητη.
Αυτά είναι τα κοσμήματα που η Elizabeth έλαβε ως δώρα αγάπης και αφοσίωσης από τους μεγάλους έρωτες της ζωής της όπως ο Mike Todd και φυσικά ο Richard Burton, τα οποία έχουν αγοραστεί από διάσημα κοσμηματοπωλεία ανά τον κόσμο όπως το Bulgari στη Ρώμη και το Cartier στη Νέα Υόρκη
Πρόκειται για μια εξαιρετική συλλογή από ρουμπίνια, ζαφείρια, σμαράγδια και φυσικά διαμάντια τα οποία η Liz κυριολεκτικά λάτρευε αλλά όπως η ίδια δήλωνε «Δεν τα θεώρησα ποτέ τρόπαια. Τα κοσμήματά μου τα αγαπάω και τα φροντίζω αλλά όταν πεθάνω θέλω να βγουν σε πλειστηριασμό και όποιος τα αγοράσει ελπίζω να τα αγαπάει όπως εγώ».


Ένα από τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια της συλλογής είναι το La Pelegrina, ένα αψεγάδιαστο μαργαριτάρι σε σχήμα αχλαδιού που κατασκευάστηκε τον 16ο αιώνα και το οποίο αρχικά άνηκε στην βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, στην πορεία αγοράστηκε από τον Ναπολέοντα και μετά από τον Δούκα του Άμπερκον για να καταλήξει να βγει σε πλειστηριασμό στη Νέα Υόρκη το 1969. Εκεί το αγόρασε ο Richard Burton και της το έκανε δώρο για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Αργότερα ο οίκος Cartier το έδεσε σε ένα κολιέ με διαμάντια και ρουμπίνια αντλώντας έμπνευση από περιδέρεια σε πορτρέτα της βασίλισσας Μαργαρίτας και της βασίλισσας Ισαβέλας της Ισπανίας. Η αξία του εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια δολάρια.

Οι ιστορίες πίσω από τα πανάκριβα κοσμήματα της Liz  | iefimerida.gr 1

Ωστόσο το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της συλλογής είναι το γνωστό και ως Διαμάντι της Liz Taylor, το οποίο η ίδια η Liz το αποκαλούσε «μωρό της». Πρόκειται για ένα διαμάντι 19 καρατίων που θεωρείται ότι έχει το τέλειο σχήμα και μέγεθος και το οποίο «κάθεται» πάνω σε ένα ολόχρυσο δαχτυλίδι . Το συγκεκριμένο διαμάντι ήταν επίσης δώρο του Burton το 1968 και η αξία του εκτιμάται πως ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια.
Τέλος εντυπωσιακά είναι και το σετ από κολιέ, βραχιόλι και σκουλαρίκια με ρουμπίνια, το οποίο της χάρισε ο τελευταίος της σύζυγος Mike Todd από τον οίκο Cartier και της τα έκανε δώρο στη Γαλλία.
Ο ίδιος είπε: «Ήταν τόσο ενθουσιασμένη όταν τα είδε που τα φόρεσε και βούτηξε με αυτά στην πισίνα και άρχισε να πλατσουρίζει στο νερό σαν παιδί».

Πληροφορίες στο: www.christies.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ