Δεν μπορούν να συναντηθούν Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας - iefimerida.gr

Δεν μπορούν να συναντηθούν Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΥΛΟΣ

Με την Τρόικα να στέλνει ηχηρά μηνύματα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση και τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές να βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο, ο ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά την Τετάρτη δήλωσε ανοικτός για μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, με πρώτο όρο να μην παρίσταται ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η κυβέρνηση διέψευσε τα περί πρόσκλησης του Μαξίμου στον Τσίπρα

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη ήταν η πρώτη που διέψευσε το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να καλέσει σε συνάντηση τον Αλέξη Τσίπρα. Αναφερόμενη σε ενδεχόμενη συνάντηση Σαμαρά- Τσίπρα, η εκπρόσωπος σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος ο οποίος έθεσε θέμα εθνικής ομοψυχίας και ενότητας για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Η απάντηση που έλαβε, μέσω δημοσίων δηλώσεων των στελεχών -των πιο επίσημων στελεχών- του ΣΥΡΙΖΑ στα Μέσα Ενημέρωσης ήταν συγκεκριμένη. Ο ίδιος ο διευθυντής του γραφείου του (κ. Τσίπρα), ο κ. Παππάς, έχει πει από την αρχή ότι δεν θα αρνηθεί μεν την πρόσκληση ο κ. Τσίπρας -είχε αυτοπροσκληθεί, γιατί εμείς δεν είχαμε θέσει τέτοιο θέμα- αλλά θα πει ενώπιον του πρωθυπουργού ότι πρέπει να παραιτηθεί (ο πρωθυπουργός)».

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος ο οποίος είπε σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ FM πως δεν έχει καμία λογική η συνεννόηση και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δεν πρόκειται να συναντηθούμε και να συνεννοηθούμε με ανθρώπους που στήνουν τον διχασμό και όλα αυτά είναι προφάσεις».

ΣΥΡΙΖΑ: Ναι σε συνάντηση με Σαμαρά, όχι με Βενιζέλο

Με αφορμή τα δημοσιεύματα για ενδεχόμενη πρόσκληση του κ. Τσίπρα από τους κυβερνητικούς εταίρους ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είπε «Ναι» επί της αρχής, για μία συνάντηση, όμως, μόνο Σαμαρά-Τσίπρα, χωρίς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Με αυτόν τον τρόπο η αξιωματική αντιπολίτευση πήρε αποστάσεις από μία τριμερή συνάντηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας ότι «αν είναι και ο κ. Βενιζέλος θα έχει άλλη μορφή. Είναι εντελώς διαφορετικό να καλέσει τον κ. Τσίπρα μόνο ο κ. Σαμαράς και είμαστε ανοιχτοί». Μάλιστα ο κ.Σκουρλέτης τόνισε ότι «η κυβέρνηση εκπροσωπείται από τον πρωθυπουργό».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Τσίπρας είχε καταθέσει δυο αιτήματα για να υπάρξει έδαφος ελάχιστης συννενόησης: Εκλογές και διερεύνηση από κοινού ενδεχομένως προσώπου για πρόεδρο της δημοκρατίας. «Δεν έγιναν αποδεκτά. Δεν υπάρχουν περιθώρια ουσιασιτικης συνεννόησης» επανέλαβε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε ότι «Ο λαός έχει να διαλέξει σε δυο εκ διαμέτρου αντίθετα σχέδια. Αν γίνεται για εξεύρεση συνενόχων δεν θα έχει μικρό αντίκρισμα. Αν γίνει για να πάμε σε συνάντηση πολιτικών αρχηγών μπορεί να είναι και θετικό».

ΠΑΣΟΚ: Ο Τσίπρας φοβάται να συναντήσει τον Βενιζέλο

Αμεση ήταν η απάντηση από τη Χαριλάου Τρικούπη στην Κουμουνδούρου και τις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να μην δεχθεί σε μία ενδεχόμενη συνάντηση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης να είναι παρών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Πηγές από το ΠΑΣΟΚ ανέφεραν χαρακτηριστικά «τους τρόμαξε τόσο πολύ ένα δημοσίευμα, που δεν μπορούν να κρύψουν τον φόβο τους απέναντι στην ισχύ των επιχειρημάτων;».

Μάλιστα από το ΠΑΣΟΚ προσέθεταν ότι «ούτως ή άλλως, ο κ. Βενιζέλος ακόμα περιμένει από τον κ. Τσίπρα να ανταποκριθεί στην πρόσκληση που του είχε απευθύνει και είχε αποδεχτεί, την ημέρα εορτασμού της επετείου της Δημοκρατίας στη Βουλή, προκειμένου να συναντηθούν για να τον ενημερώσει για τα εθνικά θέματα».

Τελικά θέμα συνάντησης φαίνεται πως δεν τέθηκε ποτέ και ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ επιδόθηκαν σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ