Μαξίμ Οσάρ, το «γλυκό παιδί» μικροαστικής οικογένειας που έγινε τζιχαντιστής [εικόνες] - iefimerida.gr

Μαξίμ Οσάρ, το «γλυκό παιδί» μικροαστικής οικογένειας που έγινε τζιχαντιστής [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τρόμο ανακάλυψε η Γαλλία το πρόσωπo ενός νεαρού Γάλλου, του Μαξίμ Οσάρ, ανάμεσα στους εκτελεστές του ISIS.

O νεαρός Μαξίμ Οσάρ εμφανίζεται στο βίντεο με τους αποκεφαλισμούς των Σύρων στρατιωτών και του Αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσιγκ. Οι δρόμοι της μικρής κωμόπολης Le Bosc-Roger-en-Roumois, στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Μαξίμ, έχουν γεμίσει από Γάλλους και ξένους δημοσιογράφους, που προσπαθούν να ανακαλύψουν τους λόγους για τους οποίους ο νεαρός έγινε φανατικός ισλαμιστής.

Ο Μαξίμ γεννήθηκε στη μικρή κωμόπολη το 1992 και ζούσε εκεί πριν την εγκαταλείψει οριστικά για να γίνει μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Ο πατέρας του δούλευε ως τεχνικός στον δήμο και η μητέρα του ως υπάλληλος του ταμείου κοινωνικής ασφάλισης. Ο Μαξίμ είχε μια εφηβεία χωρίς προβλήματα και τελείωσε το τοπικό λύκειο. Οι γείτονες τον περιγράφουν ως ένα γλυκό και ευγενικό παιδί. Εργαζόταν σε μια τοπική πιτσαρία και είχε πάθος με τις μοτοσικλέτες, με τις οποίες ασχολούνταν για ώρες στον μικρό κήπο του πατρικού του. Τις ελεύθερες ώρες του σύχναζε στο γυμναστήριο της κωμόπολης ή πήγαινε για βόλτα στην πόλη της Ρουέν, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Όπως αναφέρουν οι φίλοι του, ξαφνικά άλλαξε. «Έγινε ξαφνικά απόμακρος και δεν μιλούσε σε κανέναν. Άφησε τα γένια του να μακρύνουν και φόρεσε την παραδοσιακή θρησκευτική φορεσιά των μουσουλμάνων», δηλώνει ένας φίλος του. Ο Μαξίμ εγκαταλείπει την κωμόπολη για πρώτη φορά το 2012, με κατεύθυνση τη Μαυριτανία, όπου θα μελετήσει το Κοράνι σε μια θρησκευτική σχολή. Εγκαταλείπει τη Μαυριτανία τον Αύγουστο του 2013 και φτάνει στη Συρία, όπου αλλάζει και το όνομά του. Ο Μαξίμ Οσάρ γίνεται Αμπούλ Αμπνταλά Αλ Φαρανσίμ, ένας φανατικός ισλαμιστής έτοιμος για όλα.

Σε ένα βίντεο εμφανίζεται να δηλώνει: «Περιμένω τον θάνατο με χαρά. Θα είναι ένα καλό νέο. Ο προσωπικός μου στόχος είναι να γίνω μάρτυρας του Ισλάμ». Οι Μυστικές Υπηρεσίες της Γαλλίας δεν μπορούν να καθορίσουν τους λόγους που τον οδήγησαν στη Συρία και πιστεύουν ότι η προσηλύτισή του έγινε μέσω του διαδικτύου. Κάνεις δεν καταλαβαίνει πώς ο γόνος μιας μικροαστικής καθολικής οικογένειας έγινε ένας ψυχρός εκτελεστής.

Οι παπούδες του Μαξίμ:

Μαξίμ Οσάρ, το «γλυκό παιδί» μικροαστικής οικογένειας που έγινε τζιχαντιστής [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το οικογενειακό σπίτι του Μαξίμ:

Μαξίμ Οσάρ, το «γλυκό παιδί» μικροαστικής οικογένειας που έγινε τζιχαντιστής [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Μαξίμ Οσάρ, το «γλυκό παιδί» μικροαστικής οικογένειας που έγινε τζιχαντιστής [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Μαξίμ Οσάρ, το «γλυκό παιδί» μικροαστικής οικογένειας που έγινε τζιχαντιστής [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Μαξίμ Οσάρ, το «γλυκό παιδί» μικροαστικής οικογένειας που έγινε τζιχαντιστής [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Μαξίμ Οσάρ, το «γλυκό παιδί» μικροαστικής οικογένειας που έγινε τζιχαντιστής [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία τζιχάντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ