Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει στοιχεία για τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. σε επιχειρηματίες - iefimerida.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει στοιχεία για τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. σε επιχειρηματίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ερώτηση σχετικά με τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. σε επιχειρηματίες κατέθεσαν σήμερα προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, Δημήτρης Τσουκαλάς, Μαρία Διακάκη και Στάθης Παναγούλης.

Οπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν σε πόσους επιχειρηματίες ή άλλα πρόσωπα (φυσικά ή νομικά) έχει παρασχεθεί συνδρομή τα έτη 2013 και 2014. Ζητούν ακόμη να ενημερωθούν πόσα έσοδα έχει εισπράξει η ΕΛ.ΑΣ. τη διετία για τις υπηρεσίες αυτές και πόσο προσωπικό έχει διαθέσει προς ενοικίαση για τη φύλαξη επιχειρηματιών, φυσικών ή νομικών προσώπων. Η ερώτηση απευθύνεται και στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος καλείται να ενημερώσει τη Βουλή αν έχει δημιουργηθεί κωδικός για την είσπραξη χρημάτων και πόσα από τα χρήματα αυτά έχουν αποδοθεί στην ΕΛ.ΑΣ.

Οι ερωτώντες επικαλούνται υπουργική απόφαση του 2012, με την οποία ρυθμίστηκε το καθεστώς της καταβολής του ανταλλάγματος, για τις υπηρεσίες και μέσα που παρέχει η Ελληνική Αστυνομία, κατόπιν αιτήματος, προς ιδιώτες, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, όπως συνοδεία χρηματαποστολών, καλλιτεχνικών έργων, ιδιωτικών αγαθών μεγάλης αξίας και υπηρεσίες εκπαίδευσης σε ιδιώτες, καθώς και σε ποιες περιπτώσεις παρέχεται η συνδρομή, τι είδους συνδρομή, η κοστολόγηση της παροχής και ο τρόπος είσπραξης.

«Είναι γνωστό ότι η Ελληνική Αστυνομία παρέχει σε πολλούς επιχειρηματίες, τραγουδιστές, δημοσιογράφους κ.λπ. αστυνομικούς αλλά και οχήματα (αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες) και μάλιστα τα πιο καινούργια (ενώ στις υπηρεσίες παραμένουν τα πιο παλαιά), τα οποία χρησιμοποιούνται ως ταξί και οι αστυνομικοί ως οδηγοί και όχι ως ασφάλεια», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούν να διαβιβαστούν στη Βουλή τα στοιχεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ