Σαμαράς και Βενιζέλος σκέφτονται να καλέσουν σε συνάντηση τον Τσίπρα - iefimerida.gr

Σαμαράς και Βενιζέλος σκέφτονται να καλέσουν σε συνάντηση τον Τσίπρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα να βρίσκονται στο πιο κρίσιμο σημείο και τους δανειστές να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και δύσπιστοι με την ελληνική πλευρά, οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος εξετάζουν το ενδεχόμενο να καλέσουν σε συνάντηση τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή», στο τραπέζι της συζήτησης των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου έχει πέσει το ενδεχόμενο να καλέσουν τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνάντηση προκειμένου να λάβει γνώση των δεδομένων. Βέβαια, η πρόσκληση προς τον κύριο Τσίπρα θα αφορά συνάντηση και όχι σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Η διαπραγμάτευση-πακέτο συνεπάγεται πως, σε κάθε περίπτωση, όσα μέτρα δεν περιληφθούν στην τρέχουσα αξιολόγηση (π.χ. ασφαλιστικό) θα παραπεμφθούν, ως όροι, στην πιστωτική γραμμή του 2015, ενώ δίνει χρόνο στην Ευρωζώνη να καταλήξει για τους όρους της στήριξης και τον ρόλο του ΔΝΤ ώστε η Αθήνα να μη βρεθεί προ εκπλήξεων. Επιπλέον, μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει μεν ορισμένα αντιδημοφιλή μέτρα αλλά και τη λύση για την επόμενη ημέρα θεωρείται ότι μπορεί πιο εύκολα να γίνει αποδεκτή από τους βουλευτές της συμπολίτευσης.

Την ίδια ώρα, υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ανέφερε χθες πως η Ελλάδα θα παραμείνει μέρος της Ευρώπης, στέλνοντας το μήνυμα εντός και εκτός κυβέρνησης ότι δεν είναι σωστό να θεωρούν κάποιοι πως το ζήτημα της εξόδου από το ευρώ έχει κλείσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ