Ελληνας επιχειρηματίας επεκτείνεται στα ΜΜΕ του Μαυροβουνίου -Ο γάμος με Σέρβα καλλονή και η... ΑΕΚ - iefimerida.gr

Ελληνας επιχειρηματίας επεκτείνεται στα ΜΜΕ του Μαυροβουνίου -Ο γάμος με Σέρβα καλλονή και η... ΑΕΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επέκταση του Έλληνα επιχειρηματία Πέτρου Στάθη στη Σερβία και το Μαυροβούνιο συνεχίζεται. Όπως αναφέρει το BalkanInsight, η εταιρεία του, Media Nea, απέκτησε την αρχαιότερη εφημερίδα του Μαυροβουνίου, την Pobjeda, η οποία βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο κ. Στάθης ήταν ο μοναδικός ενδιαφερόμενος για την αγορά του ιστορικού, αλλά οικονομικά προβληματικού φύλλου, προσφέροντας 750.000 ευρώ για την απόκτησή του. Να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη εφημερίδα που κατέχει ο Έλληνας επιχειρηματίας, καθώς είναι ήδη ιδιοκτήτης της Dnevne Novine, επίσης στο Μαυροβούνιο. Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της εταιρείας, η πρόθεση είναι να συγχωνεύσει τις δύο εφημερίδας υπό το «σώμα» της Pobjeda και να μειώσει το προσωπικό κατά το ήμισυ του παρόντος.

Η εταιρεία του κ. Στάθη που είναι μισθωτής του πολυτελούς θέρετρου «Sveti Stefan» στο Μαυροβούνιο, θα σχηματίσει νέα διοίκηση και συντακτική ομάδα από την 1η Δεκεμβρίου. Η Pobjeda προ τριών μηνών βρισκόταν στα πρόθυρα πτώχευσης καθώς χρωστούσε περίπου 10 εκατ. ευρώ σε πιστωτές και το διοικητικό δικαστήριο της Ποντγκόριτσα έκανε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της, έτσι ώστε να καλυφθεί μέρος των χρεών. Τη δεκαετία του '90 είχε κατηγορηθεί ότι ασκούσε δημοσιογραφία προπαγάνδας και εμφανιζόταν απόλυτα πιστή στην τότε ηγεσία της χώρας. Τώρα η νέα διοίκηση θέλει να δώσει άλλο αέρα στην εφημερίδα και να την βάλει σε νέο δρόμο.

Ο Πέτρος Στάθης είναι γνωστός στην Ελλάδα από την εμπλοκή του στα διοικητικά της ΠΑΕ ΑΕΚ. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο έχει αποτραβηχτεί από την ελληνική πραγματικότητα και έχει μεταφέρει τις επιχειρήσεις του στη Σερβία. Το 2013 φέρεται να αγόρασε ένα εργαοστάσιο τροφίμων στο Νόβισαντ, ενώ τώρα μπαίνει και στο χώρο των ΜΜΕ. Το 2007 παντρεύτηκε την εστεμμένη στη χώρα της Νέντα Κατένοβιτς σε μια τελετή που όσοι είχαν προσκληθεί (στο ξενοδοχείο Splendid του Μαυροβουνίου), έκαναν λόγο για «παραμυθένιο γάμο».



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πέτρος Στάθης Μαυροβούνιο Νόνι Σαντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ