Δανέζικη εφημερίδα εναντίον του Βρετανικού Μουσείου: Δώστε τα Μάρμαρα στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Δανέζικη εφημερίδα εναντίον του Βρετανικού Μουσείου: Δώστε τα Μάρμαρα στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοένα και περισσότερες «φωνές» συντάσσονται με το πάγιο αίτημα της Ελλάδας προς το Βρετανικό Μουσείο για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Ο νέος, απρόσμενος σύμμαχος της ελληνικής προσπάθειας έρχεται από τη Δανία.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της εφημερίδας Kristeligt dagblad καλεί το Βρετανικό Μουσείο να επιστρέψει τα Μάρμαρα στον τόπο που ανήκουν. Μάλιστα, κάνει αναλυτική εξιστόρηση τού πώς ο Έλγιν υφάρπαξε τα Γλυπτά από την Ελλάδα, του πώς η Ελλάδα ζητάει επιμόνως να της επιστραφούν και τέλος σημειώνει τη μόνιμη άρνηση της Αγγλίας να συζητήσει το θέμα. Ο αρθρογράφος προχωράει ακόμη περισσότερο, ζητώντας από την κυβέρνηση της Δανίας να δώσει το καλό παράδειγμα και να επιστρέψει πρώτη εκείνη τα δύο κεφαλάκια που λείπουν από την τέταρτη νότια μετόπη του Παρθενώνα. Το συγκεκριμένο ανάγλυφο παρουσιάζει τον αγώνα του Λαπίθη εναντίον ενός Κενταύρου και το είχε αποκτήσει Δανός αξιωματικός του Μοροζίνι το 1687 κατά τον βομβαρδισμό του Παρθενώνα.

Όπως σημειώνεται, όλα αυτά τα έργα πρέπει να βρίσκονται στο Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς εκεί θα προβάλλονται καλύτερα απ' ό,τι στο Βρετανικό Μουσείο. Γι' αυτό και σημειώνει πως αν η Δανία κάνει το σωστό και επιστρέψει τις δύο κεφαλές, αυτό θα είναι ένα σαφές μήνυμα και προς την Αγγλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ