Ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή στον Γιάννο Παπαντωνίου - iefimerida.gr

Ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή στον Γιάννο Παπαντωνίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φυλάκιση 4 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ επέβαλε το Μονομελές Εφετείο στον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες.

Το αδίκημα σχετίζεται με τον λογαριασμό του 1,3 εκατ. ευρώ στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, που αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκαρντ. Η ποινή μετατράπηκε σε χρηματική και έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι το Εφετείο.

Στο δικαστήριο δεν ήταν παρόντες ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τον συνήγορό τους. Η πράξη αφορά την υποβολή δήλωσης του 2009, όταν το αδίκημα ήταν πλημμέλημα. Σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακούργημα και για το 2010, αφού το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες μετατράπηκε σε κακούργημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ