Συναγερμός για κρούσμα Εμπολα σε πλοίο που φτάνει στον Πειραιά - iefimerida.gr

Συναγερμός για κρούσμα Εμπολα σε πλοίο που φτάνει στον Πειραιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναγερμός έχει σημάνει στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς έγινε γνωστό πως το απόγευμα αναμένεται να καταπλεύσει το εμπορικό πλοίο, με ελληνική σημαία, «Μάγδα Π», στο οποίο ένα μέλος του πληρώματος φέρεται να έχει συμπτώματα του ιού Έμπολα.

Ηδη οι λιμενικές αρχές, το υπουργείο Ναυτιλίας και το υπουργείο Υγείας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, το πλοίο δεν θα δέσει στο λιμάνι, αλλά αρόδο (στα ανοιχτά δηλαδή). Στη συνέχεια θα παραληφθεί ο ασθενής και θα διακομισθεί για όλες τις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει προσβληθεί από τον ιό. Αν οι ενδείξεις που λάβουν οι γιατροί αφού εξετάσουν εντός του πλοίου τον Φιλιππινέζο ναυτικό είναι τέτοιες που να τους οδηγήσουν στη λήψη πρόσθετων προληπτικών μέτρων, δεν αποκλείεται ακόμη και να τεθεί το φορτηγό πλοίο σε καραντίνα

Το πλοίο απέπλευσε από τη Νέα Γουινέα με προορισμό την Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια της πλεύσης ένας Φιλιππινέζος μέλος του πληρώματος παρουσίασε συμπτώματα του ιού Έμπολα, όπως αιματοουρία και πόνους στη μέση. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ειδοποιήθηκαν οι Αρχές. Το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει στις 5:30 στο αγκυροβόλιο του Πειραιά.

Αυτή την ώρα γίνεται σύσκεψη στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Aυτή τη στιγμή το πλοίο «Μάγδα Π.» βρίσκεται ανοιχτά της Υδρας (στις κόκκινες αγκύλες) -Για να παρακολουθήσετε την πορεία του πλοίου μέχρι να δέσει στον Πειραιά πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα:

Συναγερμός για κρούσμα Εμπολα σε πλοίο που φτάνει στον Πειραιά | iefimerida.gr 0

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ιός Εμπολα λιμάνι Πειραιά πλοίο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ