Βενιζέλος: Να σεβαστεί η Τουρκία το διεθνές δίκαιο - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Να σεβαστεί η Τουρκία το διεθνές δίκαιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη στάση της Τουρκίας για την ΑΟΖ της Κύπρου αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι προτεραιότητα για την ελληνική πλευρά είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία σε ότι αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.

«Σε όλες τις επαφές με τους συναδέλφους μου, τονίζω το ζήτημα αυτό και βλέπω ότι γίνεται κατανοητή η ανάγκη, όχι απλώς και μόνο να δηλώνεται ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, αλλά να διακοπεί η προσβολή του διεθνούς δικαίου επί του πεδίου, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό, μετά και από την πάρα πολύ καθαρή θέση που διατύπωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την άποψη αυτή» δηλώνει ο κ. Βενιζέλος.

Τέλος,ο υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι ελπίζει ότι η τουρκική πλευρά θα λάβει το μήνυμα και ότι θα σταματήσει την προσβολή του Διεθνούς Δικαίου αν θέλει να έχει μια ευρωπαϊκή προοπτική.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ