O Πούτιν φτιάχνει δική του Wikipedia -Τον ενοχλούν όσα γράφονται στην υπάρχουσα - iefimerida.gr

O Πούτιν φτιάχνει δική του Wikipedia -Τον ενοχλούν όσα γράφονται στην υπάρχουσα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο μεγαλοϊδεατισμός του Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει σύνορα και εξαπλώνεται ακόμη και εντός διαδικτύου. Όπως αναφέρει το BBC, ο Ρώσος Πρόεδρος δεν είναι ευχαριστημένος από όσα διαβάζει εδώ και καιρό στην πλέον γνωστή online εγκυκλοπαίδεια, τη Wikipedia, και ετοιμάζεται να φτιάξει μια δική του, ρωσική εκδοχή.

Όπως ανακοίνωσε η Προεδρική Βιβλιοθήκη του Κρεμλίνου, η εναλλακτική, απολύτως ρωσική, Wikipedia στοχεύει να παρουσιάσει μια άλλη εικόνα της σύγχρονης Ρωσίας -εντελώς διαφορετική από αυτή που υπάρχει τώρα στον επίσημο κόμβο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρικής Βιβλιοθήκης του Κρεμλίνου, «η Wikipedia δεν παρέχει αρκετά λεπτομερείς και αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με διάφορες ρωσικές περιοχές, αλλά και με τη ζωή στη χώρα, εν γένει».

Για τον σκοπό της δημιουργίας της εναλλακτικής Wikipedia έχουν συγκεντρωθεί πληροφορίες από 50.000 βιβλία και άρθρα, με σκοπό την «αντικειμενική και ακριβή» παρουσίαση της χώρας. Όπως εκτιμά το BBC, η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως άλλη μια απόπειρα της ρωσικής κυβέρνησης να ελέγξει και να περιορίσει την online ροή της πληροφορίας, και τονίζει ότι η επίσημη εκδοχή της Wikipedia, που αποτελεί το 6ο μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα site στον κόσμο, περιέχει πάνω από 1 εκατομμύριο λήμματα στα ρωσικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ wikipedia ΡΩΣΙΑ Βλάντιμιρ Πούτιν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ