Φρανσουάζ, η ερωμένη και μούσα του Πικάσο [εικόνες] - iefimerida.gr

Φρανσουάζ, η ερωμένη και μούσα του Πικάσο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την είδε σε ένα εστιατόριο, βρισκόταν κυριολεκτικά στην άλλη άκρη του χώρου. Υπέροχο, δυνατό πρόσωπο, με γωνίες, έντονα ζυγωματικά. Ο Πικάσο ερωτεύθηκε κεραυνοβόλα την Φρανσουάζ Γκιλό, έγινε η μούσα του και στενή συνεργατιδά του. Και κάπως έτσι πέρασε και αυτή στην ιστορία ως ιδανική μούσα...

Φρανσουάζ, η ερωμένη και μούσα του Πικάσο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Εμεινε μαζί της δέκα ολόκληρα χρόνια και έγινε η μητέρα των δυο παιδιών του. Η Φρανσουάζ ήταν μόλις 21 ετών όταν τον γνώρισε εκείνη την άνοιξη του 1943. Ο Πικάσο ήδη θρύλος, και 61 ετών. Εγιναν αμέσως εραστές, γεγονός που κυριολεκτικά συνέτριψε την ερωμένη του ζωγράφο Ντόρα Μααρ.

Φρανσουάζ, η ερωμένη και μούσα του Πικάσο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Πικάσο δεν παντρεύτηκε ποτέ την Γκιλό αν και απέκτησαν τον Κλοντ το 1947 και την Παλόμα το 1949. Η Γκιλό συχνά δεχόταν κανονικές επιθέσεις στο δρόμο του Παρισιού από τη σύζυγο του Πικάσο Ολγα Κόκλοβα, μια Ρωσίδα πρώην μπαλαρίνα.

Φρανσουάζ, η ερωμένη και μούσα του Πικάσο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

11 χρόνια μετά τον χωρισμό του, η Γκιλό έγραψε το βιβλίο « Η ζωή με τον Πικάσο» το οποίο πούλησε περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα και μεταφράστηκε δεκάδες γλώσσες αν και έγινε κανονική νομική μάχη από τον Πικάσο για να μην προχωρήσει η έκδοσή του. Εκτοτε ο Πικάσο αρνήθηκε να ξαναδεί στη ζωή του τα παιδιά που απέκτησε με την Γκιλό, την Παλόμα και τον Κλοντ.

Φρανσουάζ, η ερωμένη και μούσα του Πικάσο [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ