Συγκλονιστικά στιγμιότυπα από το Διάστημα -Ο Philae αναπηδά στον κομήτη [εικόνες] - iefimerida.gr

Συγκλονιστικά στιγμιότυπα από το Διάστημα -Ο Philae αναπηδά στον κομήτη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν τέσσερις μέρες μετά την ιστορική προσεδάφιση του ρομπότ Philae στον κομήτη Τσούρι, η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) δημοσιοποίησε μοναδικές εικόνες.

Είναι η στιγμή που το ρομπότ έχει φτάσει στον προορισμο του και αναπηδά για πρώτη φορά στη σκονισμένη επιφάνεια του κομήτη 67P.

Οι εικόνες ελήφθησαν στις 12 Νοεμβρίου από το μητρικό σκάφος Rosetta, το οποίο παρακολουθούσε από ψηλά την κάθοδο της συσκευής μέχρι τον κομήτη.

Το ρομπότ μόλις που διακρίνεται ως φωτεινή κουκκίδα δίπλα στην πιο σκούρα σκιά του, όπως προκύπτει από την ανάλυση της ομάδας Δυναμικής Πτήσης της αποστολής.

 Συγκλονιστικά στιγμιότυπα από το Διάστημα -Ο Philae αναπηδά στον κομήτη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το πρώτο καρέ του animation ελήφθη στις 17.30 ώρα Ελλάδας την Τετάρτη, λίγο πριν από την πτώση του Philae. Το δεύτερο τραβήχτηκε πέντε λεπτά αργότερα και δείχνει ίχνη τoυ ρομπότ (ESA / Rosetta /NAVCAM / Mikel Canania).

 Συγκλονιστικά στιγμιότυπα από το Διάστημα -Ο Philae αναπηδά στον κομήτη [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κομήτης ρομπότ διάστημα Rosetta
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ