Σαμαράς: Οποιος επιστρέφει τη χώρα στα ελλείμματα δεν χτυπά τη λιτότητα - iefimerida.gr

Σαμαράς: Οποιος επιστρέφει τη χώρα στα ελλείμματα δεν χτυπά τη λιτότητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους άξονες για το νέο κύμα μεταρρυθμίσεων αναλύει ο πρωθυπουργός, σε άρθρο του στην «Καθημερινή», στο οποίο ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, για το ζήτημα του χρέους, χωρίς να τον κατονομάζει.

Αφού παραθέτει τα βήματα που έχουν γίνει ως τώρα για την απομείωση του χρέους και σημειώνει πως η Ελλάδα διεκδικεί «πρόσθετες ελαφρύνσεις», ο Αντώνης Σαμαράς προσθέτει: «Οποιος επιστρέφει τη χώρα στα ελλείμματα δεν χτυπά τη λιτότητα. Αναγκάζεται να δανειστεί από αυτούς τους οποίους εκβιάζει, να του κόψουν το χρέος».

Στο άρθρο του με τίτλο «Η επόμενη μέρα: Μεταρρυθμιστικό άλμα στο αύριο», ο πρωθυπουργός προτάσσει την πολιτική και οικονομική σταθερότητα ως μείζον ζητούμενο για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την οριστική έξοδο από την κρίση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρει, πως για την πολιτική σταθερότητα είναι κρίσιμες παράμετροι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και να προχωρήσει απρόσκοπτα η Συνταγματική Αναθεώρηση που ξεκινά. Παράλληλα, επισημαίνει ότι χρειάζεται γενικότερη οικονομική σταθερότητα. «Που σημαίνει, να πιστοποιηθεί η βιωσιμότητα του χρέους μας».

Ακόμα, διευκρινίζει ότι «μία χώρα που δεν έχει βιώσιμο χρέος, δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές», για να καταλήξει: «Οσοι έχουν τέτοια στο μυαλό τους, οδηγούν την Ελλάδα πίσω. Είτε στη χρεοκοπία που μόλις αποφύγαμε, είτε στην έξοδο από το ευρώ, που μόλις αποτρέψαμε».

Ακόμη, αναφερόμενος στο επόμενο κύμα μεταρρυθμίσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, αναφέρεται σε τέσσερις συγκεκριμένους άξονες: Ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης, ανταποδοτικά έσοδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με πρώτο τον ΕΝΦΙΑ, αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας και απλοποίηση και εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος, με σταδιακή μείωση φόρων.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις Αντώνης Σαμαράς άρθρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ