Στον πάτο το ελληνικό πρωτάθλημα – Στη 33η θέση στον κόσμο σε προσέλευση κόσμου [εικόνες] - iefimerida.gr

Στον πάτο το ελληνικό πρωτάθλημα – Στη 33η θέση στον κόσμο σε προσέλευση κόσμου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα το ελληνικό πρωτάθλημα έχει απαξιωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα τα γήπεδα ολοένα να αδειάζουν.

Την 33η θέση στον πίνακα με τα πρωταθλήματα που είχαν την μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στα γήπεδα κατά την περσινή χρονιά καταλαμβάνει η Σούπερ Λιγκ. Πάνω από την Ελλάδα μάλιστα βρίσκονται χώρες όπως η Νιγηρία και το Ισραήλ.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα πραγματοποίησε η βρετανική «DailyMail», όσον αφορά την προσέλευση κόσμου στα γήπεδα στα κορυφαία πρωταθλήματα σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αυστραλία και Αμερική. Η γερμανική Μπουντεσλίγκα καταλαμβάνει την πρωτιά με 42.609 οπαδούς κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι, ενώ η αγγλική Πρέμιερ Λιγκ έρχεται δεύτερη με 36.695. Την πρώτη 5άδα κλείνουν η Ισπανία (26.955), η Ιταλία (23.385) και το Μεξικό (22.271)!

Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση είναι η θέση του ελληνικού πρωταθλήματος με την 33η θέση. Κατά μέσο όρο υπήρχαν 4.006 φίλαθλοι σε κάθε ματς, ενώ σε 306 αγώνες κόπηκαν 1.225.836 εισιτήρια. Μάλιστα, την χώρα μας την περνάνε πρωταθλήματα όπως αυτό της Νιγηρίας (!), της Σουηδίας, της Νορβηγίας, του Ισραήλ, ενώ από κάτω από την Σούπερ Λιγκ βρίσκεται μόνο η Κροατία.

Στον πάτο το ελληνικό πρωτάθλημα – Στη 33η θέση στον κόσμο σε προσέλευση κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Στον πάτο το ελληνικό πρωτάθλημα – Στη 33η θέση στον κόσμο σε προσέλευση κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ