Εθνική ομάδα: «Τελειώνει» ο Ρανιέρι και αρχίζει από το μηδέν - iefimerida.gr

Εθνική ομάδα: «Τελειώνει» ο Ρανιέρι και αρχίζει από το μηδέν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επομένη μιας ήττας από μια ομάδα επιπέδου Ν.Φερόε δεν θα μπορούσε να μην είναι δύσκολη. Περισσότερο απ΄όλους για τους ίδιους τους διεθνείς αλλά και για την ΕΠΟ, η οποία καλείται να κινηθεί αστραπιαία πλέον προκειμένου να μη βυθίσει ακόμη περισσότερο την Εθνική ομάδα.

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που άρχισαν να διαρρέουν αμέσως μετά την ήττα από τα Ν.Φερόε, ο Γιώργος Σαρρής ψάχνει να βρει τον πιο αναίμακτο τρόπο προκειμένου να λύσει το συμβόλαιο του Ιταλού.

Σε αυτό, δεν έχει οριστεί ποσό αποζημίωσης αλλά η καταβολή όλων των χρημάτων για τα οποία είχε συμφωνήσει ο Ρανιέρι αν έφευγε πριν εξαντλήσει τη διετία του. Αυτό σημαίνει ότι η ομοσπονδία θα πρέπει να καταβάλει στον ομοσπονδιακό τεχνικό περίπου 1,5 εκ. ευρώ ωστόσο ο πρόεδρος πιστεύει ότι θα βρει μια συναινετική φόρμουλα ή ότι δεν θα χρειαστεί να πληρώσει αυτό το ποσό μια κι έξω. Αυτό που πρέπει να θεωρείται δεδομένο πάντως είναι πως ο Ρανιέρι δεν θα συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι της Εθνικής, κάτι που φάνηκε και από την τοποθέτηση του ίδιου του Σαρρή, σχεδόν μια ώρα μετά το τέλος της αναμέτρησης.

«Μετά το σημερινό καταστροφικό για την Εθνική Ομάδα αποτέλεσμα, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την ατυχέστατη επιλογή του προπονητή, που είχε σαν συνέπεια να εμφανιστεί ενώπιον των Ελλήνων φιλάθλων αυτή η κάκιστη εικόνα της Εθνικής Ομάδας.

Σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που θα συγκαλέσω θα αναλάβω την ευθύνη και ενώπιον των μελών του και θα δρομολογήσω όλες τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζονται για να μην ξαναζήσει η Εθνική Ομάδα μια τόσο ντροπιαστική βραδιά».

Τι λένε οι παίκτες

Τα πρόσωπα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών μπροστά στις κάμερες μετά το τέλος του αγώνα, ήταν πραγματικά για λύπηση. Ορισμένοι εκ των παλαιότερων δεν κρύφτηκαν. Ο αρχηγός Βασίλης Τοροσίδης σε μια δήλωση κυνισμού, ανέφερε ότι η Εθνική ακόμη και με το χωριό του να έπαιζε θα έχανε ενώ ο Παναγιώτης Κονέ τόνισε ότι όλα έχουν αλλάξει μετά το Μουντιάλ και φυσικά δεν εννοούσε μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο. Κανείς τους πάντως δεν μίλησε για πρόκριση έστω και μέσω των μπαράζ αφού πλέον και οι ίδιοι δείχνουν να μην ξέρουν πως θα αντιστραφεί κυρίως το κλίμα και μετά η αγωνιστική εικόνα.

Το βράδυ ελάχιστοι ήταν αυτοί που κοιμήθηκαν στο ξενοδοχείο. Ήταν τέτοια η λύπη και η στενοχώρια που η Εθνική ηττήθηκε από τα Ν.Φερόε, που ήταν σχεδόν αδύνατο. Οι Ελληνες ποδοσφαιριστές αναλαμβάνουν το μερίδιο ευθύνης που τους αντιστοιχεί ωστόσο είναι ξεκάθαρο και από τις δηλώσεις τους ότι η ευθύνη βαραίνει πολλούς για την εικόνα της ομάδας.

Κατρακυλά στην κατάταξη

Κι αν το EURO 2016 δείχνει να χάνεται, η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει πολλά περισσότερο. Η πτώση της στην παγκόσμια κατάταξη συνεχίζεται και αυτό σημαίνει ότι κλήρωση για τους προκριματικούς ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έρχεται θα είναι δύσκολη αφού η Ελλάδα κινδυνεύει πλέον να μην βρίσκεται στους «ισχυρούς». Αυτό βέβαια ίσως να είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει αυτή την στιγμή τους ποδοσφαιριστές. Οι ίδιοι άλλωστε με κάθε ειλικρίνεια δήλωσαν ότι πλέον δεν μπορούν να φτάσουν ούτε στο μικρό δαχτυλάκι τη φουρνιά που επί 10 χρόνια πρόσφερε χαρές στους Έλληνες. Μια παραδοχή, ενδεικτική της ψυχολογίας τους αλλά και της κατάστασης στο εσωτερικό της ομάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ