«Εσβησε» το ρομπότ Philae -Η μπαταρία του σταμάτησε να λειτουργεί - iefimerida.gr

«Εσβησε» το ρομπότ Philae -Η μπαταρία του σταμάτησε να λειτουργεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σταμάτησε να λειτουργεί η μπαταρία του ρομπότ Philae (Φίλαι), το οποίο προσεδαφίστηκε στην επιφάνεια του κομήτη Τσούρι, την περασμένη Τετάρτη, σε μία αποστολή με την οποία έγραψε ιστορία η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος.

Οπως αναμενόταν, το σήμα χάθηκε και δεν υπάρχει πλέον καμία επικοινωνία με το ρομπότ, κάτι που ανέφερε η διαστημική υπηρεσία με μήνυμά της στο Twitter. Η κατάσταση αδράνειας του ρομπότ μετά την πτώση της ισχύος της μπαταρίας του θα είναι για «απροσδιόριστο χρονικό διάστημα», σύμφωνα με τους αρμόδιους επιστήμονες.

Το Philae λειτουργεί με μια μπαταρία διάρκειας περίπου 60 ωρών, ενώ οι ηλιακοί του συλλέκτες που το τροφοδοτούν δεν λειτουργούν παρά ελάχιστα διότι το μικρό ρομπότ βρίσκεται στη σκιά, ανάμεσα σε απόκρημνα βράχια στην καρδιά του κομήτη, όπου προσεδαφίστηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις κομήτης Philae μπαταρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ