Στην 21η θέση παγκοσμίως στα ετήσια συμβόλαια των παικτών η Σούπερ Λιγκ [εικόνες] - iefimerida.gr

Στην 21η θέση παγκοσμίως στα ετήσια συμβόλαια των παικτών η Σούπερ Λιγκ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός με τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών που δίνουν ανεβάζουν τον μέσο όρο των συμβολαίων των παικτών στα 183.500 ευρώ ετησίως.

Μάλιστα, η Ελλάδα είναι στην 21η θέση παγκοσμίως στα συμβόλαια των παικτών της, με τον εβδομαδιαίο μισθό να φτάνει τα 3.530 ευρώ, ενώ τα έσοδα της κάθε ομάδας αγγίζουν τα 10.44 εκατ.ευρώ ετησίως σε μέσο όρο.

Όλα τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα της «sportingintelligence« που αναδημοσιεύει η «Daily Mail», μελετώντας 34 πρωταθλήματα από όλο τον κόσμο. Οι διαφορές με τα μεγάλα πρωταθλήματα είναι όπως είναι λογικό τεράστιες, με τα αντίστοιχα ποσά για την 1η της κατάταξης αγγλική Πρέμιερ Λιγκ να είναι 2.87 εκατ. ευρώ (μέσος ετήσιος μισθός ποδοσφαιριστών), 55.200 ευρώ (μέσος εβδομαδιαίος μισθός) και 196 εκατ. ευρώ. (συνολικά ετήσια έσοδα ανά ομάδα).

Όσον αφορά την παραγωγικότητα σε γκολ, η Σούπερ Λίγκ είναι στην 25η θέση (δεδομένα της περσινής περιόδου) με 2.54 γκολ ανά αγώνα.
Πρώτη στη σχετική λίστα είναι η αυστριακή Μπουντεσλίγκα με 3.31 γκολ ανά αγώνα, ενώ όπως προκύπτει από τον σχετικό πίνακα, τα πρωταθλήματα του Βορρά είναι πιο «παραγωγικά» από αυτά του Νότου σε τέρματα.

Στην 21η θέση παγκοσμίως στα ετήσια συμβόλαια των παικτών η Σούπερ Λιγκ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Στην 21η θέση παγκοσμίως στα ετήσια συμβόλαια των παικτών η Σούπερ Λιγκ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ