Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης για Γαλλία και Γερμανία το τρίτο τρίμηνο του 2014 - iefimerida.gr

Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης για Γαλλία και Γερμανία το τρίτο τρίμηνο του 2014

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γαλλία παρουσίασε ρυθμό ανάπτυξης 0,3% το τρίτο τρίμηνο του 2014, σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, ενώ η Γερμανία απέφυγε την ύφεση, παρουσιάζοντας ανάπτυξη της τάξεως του 0,1%.

Τα αποτελέσματα μοιάζουν ενθαρρυντικά για τη Γαλλία, αλλά οι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι μάλλον πρόκειται για πρόσκαιρη βελτίωση. Ο ρυθμός ανάπτυξης δεν επιτρέπει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και οι επενδύσεις βρίσκονται σε αρνητική τροχιά τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης υπάρχει αρνητικό ισοζύγιο στον τομέα εισαγωγών - εξαγωγών, καθώς οι Γάλλοι εισάγουν περισσότερο απ' ό,τι εξάγουν. Ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης οφείλεται αποκλειστικά στην κατανάλωση των νοικοκυριών και του δημόσιου τομέα.

Η Γερμανία απέφυγε την ύφεση, μετά από δύο καταστροφικά τρίμηνα, χάρη στην κατανάλωση των ιδιωτών και την αύξηση του εξωτερικού της εμπορίου, που παρουσίασε θετικό ισοζύγιο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει την αναλυτική κατάσταση της Γερμανίας στις 25 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανάπτυξη Γερμανία Γαλλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ