Λίνα Μενδώνη: Η ανασκαφή στην Αμφίπολη τελείωσε -Τον λόγο έχουν τα εργαστήρια - iefimerida.gr

Λίνα Μενδώνη: Η ανασκαφή στην Αμφίπολη τελείωσε -Τον λόγο έχουν τα εργαστήρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τέλος του απίστευτου ταξιδιού των ανασκαφών της Αμφίπολης, τουλάχιστον σε έναν τομέα, επανέλαβε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τονίζοντας ότι τον λόγο πλέον έχει η επιστήμη.


Η κα Μενδώνη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega, σημείωσε «Η ανασκαφή στο μνημείο έχει ήδη τελειώσει αφού οι ανασκαφείς σε όλα τα σημεία του έφθασαν στο φυσικό έδαφος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «Το γενετικό υλικό είναι αυτό που θα δώσει απαντήσεις όχι όμως τις απαντήσεις» και πρόσθεσε ότι εκτός από τα ευρήματα που έχει παρουσιάσει το υπουργείο δεν έχει βρεθεί τίποτα άλλο.

«Οταν έχεις ένα τόσο ιδιάζων μνημείο, νομίζω ότι το πιο σοβαρό είναι να περιμένουμε την απάντηση να μας τη δώσουν τα στοιχεία» ανέφερε η Λίνα Μενδώνη για να τονίσει ότι πλέον «αναλαμβάνουν» οι επιστήμονες και τα εργαστήρια.

Δεν απέκλεισε, πάντως, το ενδεχόμενο η «ακτινογραφία» του λόφου να αποκαλύψει νέα σημεία ενδιαφέροντος.

«Σφίγγα» για την ταυτότητα του νεκρού

Επιπλέον, για ακόμη μια φορά, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, απέφυγε να μπει στον πειρασμό της ονοματολογίας δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι όλα τα ερωτήματα θα απαντηθούν στα εργαστήρια.

Πέρα από την επιβεβαίωση πως τα οστά του σκελετού δεν είναι καμμένα, η Λίνα Μενδώνη σημείωσε ότι οι αρχαιολόγοι δεν είναι ακόμη σε θέση να γνωρίζουν περισσότερα πράγματα για την ταυτότητα ή το φύλο του νεκρού.

«Δεν αποκλείω τίποτα η έρευνα θα δώσει αποτελέσματα» τόνισε με νόημα η κα Μενδώνη για να συνεχίσει λέγοντας «Μπορεί ο καθένας να κάνει υποθέσεις εργασίας, η ελευθερία της σκέψης είναι θετική και η επιστήμη προάγεται από τις υποθέσεις εργασίας, αλλά θα προτιμούσα να μείνω αυστηρά στα δεδομένα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ