Ο αφιλόξενος κομήτης Τσούρι: Μπορεί να μάθουμε πώς εμφανίστηκε η ζωή στη Γη - iefimerida.gr

Ο αφιλόξενος κομήτης Τσούρι: Μπορεί να μάθουμε πώς εμφανίστηκε η ζωή στη Γη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ευρωπαϊκή αποστολή Ροζέτα έστειλε στον κομήτη Τσούρι, που βρίσκεται σε απόσταση 511 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη, το μικρό ρομπότ Philae για να μάθει πώς εμφανίστηκε η ζωή στον πλανήτη μας.

Η αποστολή είναι ιστορική: είναι η πρώτη φορά στην διαστημική ιστορία που ένα ρομπότ προσγειώνεται στην επιφάνεια ενός κομήτη. Η αποστολή είναι ευρωπαϊκή (ESA -Ευρωπαϊκό Διαστημικό Πρακτορείο) και είναι το πρώτο ταξίδι στον κομήτη που έχει την επίσημη ονομασία Tchourioumov-Guérassimenko.
Το ρομποτάκι ζυγίζει 100 κιλά και είναι επιφορτισμένο με μια ιστορική αποστολή.
Οι κομήτες θεωρούνται λείψανα αρχαϊκής ύλης της λεγόμενης «διαστημικής αρχαιολογίας». Η αποστολή του ρομπότ έχει στόχο να μάθει την εξέλιξη του ηλιακού συστήματος από την ημέρα της γέννησής του. Το ρομποτάκι έχει ως αποστολή να ανοίξει μια τρύπα στο έδαφος του κομήτη και να βρει ένα οργανικό υλικό το οποίο όταν μελετηθεί θα μπορεί να δώσει το κλειδί για να καταλάβουμε την εμφάνιση της ζωής στη Γη, όπως δήλωσε ο αστροφυσικός Φρανσίς Ροκάρ, που μετέχει στην έρευνα.
Οι κομήτες παρουσιάζουν ένα διπλό ενδιαφέρον για τους επιστήμονες: «Στο ηλιακό σύστημα, οι κομήτες είναι αντικείμενα πολύ πλούσια σε διάφορα κατεψυγμένα αέρια, μεταξύ των οποίων υπάρχει και νερό. Μπορεί να βοήθησαν ώστε να εμφανιστεί το νερό και στη Γη» αναφέρει ο αστροφυσικός Ροκάρ.
Το άλλο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι αν όλο το νερό που εμφανίστηκε στη Γη προέρχεται από τους κομήτες. Οι αναλύσεις του ρομπότ Philae θα δώσουν τις απαντήσεις σε αυτά τα ιστορικά ερωτήματα.

Εδώ φαίνεται το σημείο στο οποίο προσεδαφίστηκε το ρομπότ Philae: Ο κομήτης είναι εντελώς αφιλόξενος

Ο αφιλόξενος κομήτης Τσούρι: Μπορεί να μάθουμε πώς εμφανίστηκε η ζωή στη Γη | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ