«Disrupt, Startup, ScaleUP» για 2η χρονιά στην Αθήνα - iefimerida.gr

«Disrupt, Startup, ScaleUP» για 2η χρονιά στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το μήνυμα “Οι ιδέες δεν έχουν όρια” παρουσιάστηκε στις 5 Νοεμβρίου, η εκδήλωση Disrupt Startup ScaleUP που θα γίνει στις 15 - 16 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών από τον οργανισμό Industry Disruptors - Game Changers (ID-GC).

Tο Disrupt Startup ScaleUP πραγματοποιείται φέτος για 2η χρονιά και αποτελεί τη μεγαλύτερη διατομεακή εκδήλωση του είδους της & κορυφαία διοργάνωση για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα. Έχει ήδη λάβει παγκόσμια αναγνώριση, με περισσότερους από 1 εκατομμύριο θεατές σε live stream hits, ενώ η διοργάνωση φέτος επιτυγχάνει να φέρει σε απευθείας διάλογο νέους επιχειρηματίες με καίριους φορείς της παραγωγικότητας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στις 15-16 Νοεμβρίου, και παρουσία του Προέδρου της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, Jonathan Ortmans, o θεσμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας (ΠΕΕ) θα ξεκινήσει για πρώτη φορά φέτος από την Αθήνα, και θα αναμεταδοθεί ζωντανά σε 150 χώρες!

Για δύο ημέρες, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, το Disrupt Startup ScaleUP, θα προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα, με παρουσιάσεις, ζωντανούς διαγωνισμούς, παράλληλα workshops, ομιλίες, συζητήσεις πάνελ, καθώς και ένα πλούσιο ψυχαγωγικό κομμάτι σε ένα δυναμικό, δημιουργικό κοινό, υπό τη σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Κακλέα. Startups από την Ελλάδα και 30 ακόμα χώρες, διεθνείς ομιλητές, καταξιωμένοι μέντορες, επενδυτές, funds και angel investors, φοιτητές, εθελοντές και ευρύ κοινό, συναντώνται για να συνομιλήσουν, να παρουσιάσουν, να δικτυωθούν, να δοκιμάσουν τις επιχειρηματικές τους δυνατότητες, να συμμετέχουν σε ζωντανούς διαγωνισμούς, να ‘pitch-άρουν‘ την ιδέα τους και να γιορτάσουν μαζί μας τα πρώτα βήματα της επιχειρηματικής τους πορείας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε ο οικοδεσπότης της διοργάνωσης κ. Μιχάλης Στάγκος, Συν-ιδρυτής των Industry Disruptors - Game Changers (ID-GC), ο οποίος υπογράμμισε πως «Προσδοκούμε με το Dirsupt, να δημιουργήσουμε μια νέα δυναμική, που θα θέσει την Αθήνα ως επίκεντρο της μεγαλύτερης πλατφόρμας για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στην ΝοτιοΑνατολική Ευρώπη και Μεσόγειο. Θέλουμε, έτσι, να αναδείξουμε την παραγωγική πλευρά της Ελλάδας σε ένα παγκόσμιο κοινό και, παράλληλα, να εμπνεύσουμε και να βοηθήσουμε τους νέους που δεν σταματούν να σκέφτονται, να ονειρεύονται και να δημιουργούν ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες κρίσης ».

Παράλληλα εξήγησε πως το ‘νέο’ στην επιχειρηματικότητα δεν συνδέεται απαραίτητα με την ηλικία ή την επιχειρηματική ιστορία του καθενός. Πολλές φορές ο δρόμος για την επιτυχία περνάει τόσο από δυσκολίες όσο και αποτυχίες. Και πως το Disrupt θέλει να απελευθερώσει, να ξεκλειδώσει την καινοτομία και το νεοφυές επιχειρήν απαλλάσσοντάς το από τον φόβο της αποτυχίας. Άλλοι πέτυχαν κατευθείαν, άλλοι απέτυχαν για να πετύχουν. Άλλοι θα πετύχουν εκεί που οι άλλοι απέτυχαν. Επίσης σημείωσε πως δεν πρέπει να αποκλείεται το ‘παλιό’ το υφιστάμενο επιχειρηματικό πλαίσιο και φορείς από τη διαδικασία και την ευρύτερη ζύμωση. Και από το παλιό μπορεί να βγει κάτι καινούριο. Η δημιουργικότητα δεν έχει φράγματα, και αν έχει στην Ελλάδα, πρέπει να τα σπάσουμε.

Προσέθεσε πως το εκτενέστατο θεσμικό πλαίσιο που περιβάλλει την εκδήλωση δίνει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα τόσο στους διαγωνιζόμενους όσο και τους συμμετέχοντες. Στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξουν τις ιδέες τους τόσο στο κοινό στο οποίο απευθύνονται, όσο και στους φορείς που συγκεντρώνουν την θεσμική εμπειρία και γνώση του αντικειμένου. Τέλος έκλεισε σημειώνοντας πως το καινούριο αγωνίζεται να γεννηθεί στην Ελλάδα και πως όλοι καλούμαστε να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη και την ανάδειξή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ