Πιο κοντά ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ: «Ψήνεται» συνάντηση Τσίπρα-Κουβέλη - iefimerida.gr

Πιο κοντά ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ: «Ψήνεται» συνάντηση Τσίπρα-Κουβέλη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας -ή αμέσως μετά- αναμένεται να οριστεί η συνάντηση του Φώτη Κουβέλη με τον Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του προέδρου της ΔΗΜΑΡ για αναζήτηση κοινού τόπου με ζητούμενο την προοδευτική διακυβέρνηση.

Η συνάντηση δεν πρέπει να εξετάζεται έξω από το πλαίσιο των συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ αφού η ηγεσία του επιμένει στη διεύρυνση. Στη συνεδρίαση της Κ.Ο χθες, μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον των βουλευτών του να χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα στην κριτική του προς την Κυβέρνηση για την Οικονομία, την διαπραγμάτευση με την Τρόικα και τα εθνικά θέματα, η έμφαση όμως ήταν αλλού. Στο θέμα των συμμαχιών.

Με δεδομένη την άρνηση σημαντικής μερίδας συντρόφων του να «εγκρίνουν» συνεργασίες με πρόσωπα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν στηρίξει μνημονιακές επιλογές (βλέπε πρώην στελέχη ΠΑΣΟΚ και Αλλά και ΔΗΜΑΡ), ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι θα επιμείνει -παρά τις αντιδράσεις- στο δρόμο των συνεργασιών με αντιμνημονιακές δυνάμεις, ακόμα κι αν είναι εσχάτως αντιμνημονιακές ή ακόμα κι αν προέρχονται από το συντηρητικό χώρο.

Η αναφορά Τσίπρα στο τέλος σχεδόν της ομιλίας του είναι ενδεικτική της γραμμής που θα επιδιώξει -πέρα από αρνήσεις της Αριστερής Πλατφόρμας- να ακολουθήσει: «πρέπει να διευρύνουμε τα μέτωπα πάλης, ακόμα και με συμμάχους που μας φαίνονται ασταθείς, ταλαντευόμενοι, όχι αρκετά δυνατοί και αποφασισμένοι για να αντέξουν την πορεία μέχρι το τέλος....Οι αντίπαλοί μας, είναι αλήθεια θα μας ήθελαν κλεισμένους και απομονωμένους στα κάστρα της βεβαιότητας και της υπεροψίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ