Τσίπρας στην ΚΟ: Ζήτησε εκλογές και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί τα προαπαιτούμενα ως τελεσμένα - iefimerida.gr

Τσίπρας στην ΚΟ: Ζήτησε εκλογές και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί τα προαπαιτούμενα ως τελεσμένα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα ζητήματα οικονομικής πολιτικής, αλλά και στα 19 προαπαιτούμενα των εκπροσώπων της Τρόικα αναφέρθηκε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε προαπαιτούμενα, ούτε απαιτούμενα που επιχειρείται να επιβληθούν ως τετελεσμένα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε εκ νέου εκλογές, αναρωτόμενος αν είναι δυνατόν μια κυβέρνηση χωρίς κύρος, χωρίς λαϊκή αποδοχή να εκπροσωπεί μια χώρα και μάλιστα σε κατάσταση υψηλού κινδύνου.

Από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, και αναφερόμενος στην ακολουθούμενη πολιτική, έκανε λόγο για κατήφορο, «που καταλήγει από κάθε άποψη στον Μεσαίωνα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «υποχωρήσεις στα εγχώρια κέντρα και τη γερμανική ηγεσία, τις οποίες ονομάζουν διαπραγμάτευση».

Ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στη μεσαία τάξη, τονίζοντας πως «αφανίζεται υπό το βάρος μιας φορολογικής πολιτικής που έχει λάβει τον χαρακτήρα μιας κρατικής ληστείας».

«Άλλο συνέχεια του κράτους, άλλο συνέχεια του μνημονίου» σημείωσε, τονίζοντας πως «ο λαός έχει τo δικό του προαπαιτούμενo από εμάς: το προαπαιτούμενο της αντίστασης, της ανατροπής της σημερινής πολιτικής και πορείας».

Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση του κόμματος για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, το οποίο, όπως είπε, δεν είναι βιώσιμο, καθώς και την πρόθεση μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να εγγράψει στον προϋπολογισμού τις απαιτήσεις του ανεξόφλητου κατοχικού δανείου.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Κυπριακό και ειδικότερα στην ένταση που σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για απροκάλυπτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, τονίζοντας ότι πρέπει «άμεσα να τερματιστεί». Επισήμανε δε, ότι χρειάζεται διάλογος και σεβασμός του διεθνούς δικαίου, καθώς επίσης και ότι πρέπει να εξαντληθεί κάθε διπλωματική δυνατότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ ΚΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ