Αναβολή στις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών - iefimerida.gr

Αναβολή στις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, η προγραμματιζόμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων αναβάλλεται για το 2ο εξάμηνο του 2011. Όπως αναφέρεται στο «Βήμα της Κυριακής», η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών θεωρείται βέβαιη, αλλά θα γίνει αργότερα «με πολύ μεγάλη προσοχή και χωρίς βιασύνη».

Αναλυτές της αγοράς ακινήτων, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτιμούν ότι η προσωρινή αναβολή της αύξησης των αντικειμενικών αξιών μπορεί να δώσει μια προσωρινή ανάσα στην αγορά, αφού αρκετοί ενδιαφερόμενοι θα σπεύσουν να μεταβιβάσουν ακίνητα ή να προβούν σε αγοραπωλησίες για να μην επιβαρυνθούν με πρόσθετη φορολόγηση λόγω της αύξησης.

Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι τα πρόσθετα έσοδα από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών θα αγγίξουν τα 200 εκ. ευρώ μέσα στο 2011, ποσό που θα αυξηθεί το επόμενο έτος λόγω του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ