Κατάληψη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στην Αθήνα -Για το θάνατο διαδηλωτή - iefimerida.gr

Κατάληψη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στην Αθήνα -Για το θάνατο διαδηλωτή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατάληψη στα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Αθήνα έκανε ομάδα αναρχικών το απόγευμα της Τρίτης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο του Γάλλου διαδηλωτή, από χειροβομβίδα κρότου- λάμψης που έριξαν οι αστυνομικοί στις 26 Οκτωβρίου στη νότια Γαλλία.

Οι καταληψίες έμειναν για μισή ώρα στα γραφεία του ειδησεογραφικού πρακτορείου στο Κολωνάκι, στην οδό Μέρλιν 10. Εκεί παρέδωσαν κείμενο συμπαράστασης στους Γάλλους που διαμαρτύρονται για την καταστροφή του περιβάλλοντος και έκαναν χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, προκειμένου να αναρτήσουν στο διαδίκτυο το συγκεκριμένο κείμενο.

Οι υπεύθυνοι του πρακτορείου κάλεσαν την αστυνομία, αλλά οι καταληψίες είχαν αποχωρήσει όταν πήγαν εκεί οι αστυνομικές δυνάμεις. Σημειώνεται ότι στις 3 Δεκεμβρίου 2008, στο Γαλλικό Πρακτορείο, είχε τοποθετηθεί εμπρηστικός μηχανισμός με γκαζάκια, από την «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», σε ένδειξη συμπαράστασης σε Γάλλους αναρχικούς, που είχαν συλληφθεί για δολιοφθορές στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Νοτιοδυτικής Γαλλίας, ενώ πιο πριν, είχε πραγματοποιηθεί και πάλι κατάληψη στον ίδιο χώρο, από Έλληνες αναρχικούς, σε ένδειξη αλληλεγγύης για κρατούμενους στην Γαλλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ