Παπανδρέου: Οσοι ονειρεύονται διαγραφή μου δεν θα το καταφέρουν - iefimerida.gr

Παπανδρέου: Οσοι ονειρεύονται διαγραφή μου δεν θα το καταφέρουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο Γιώργος Παπανδρέου σε δημοσιεύματα που αφορούν στις προθέσεις της Χ. Τρικούπη περί διαγραφής του από το ΠΑΣΟΚ.

«Οι όποιες πληροφορίες περί "ξεκαθαρίσματος λογαριασμών" και "πειθαρχικού χαρακτήρα μέτρων", δεν αφορούν παρά τους εμπνευστές και διακινητές αυτών των πληροφοριών και προφανώς, εδράζονται στα αδιέξοδα των δικών τους επιλογών και στην αγωνία που τους διακατέχει» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρώην Πρωθυπουργού. Επισημαίνει μάλιστα ότι «όσο και αν ονειρεύονται "ξεκαθαρίσματα", δεν θα καταφέρουν ποτέ να απαξιώσουν την σημασία των αρχών, των αξιών του Κινήματος και των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων, μετατρέποντάς τες σε προσωπικές και ιδιοτελείς».
Από την άλλη ωστόσο, ο Γιώργος Παπανδρέου, διά του στενού του συνεργάτη Γιώργου Ελενόπουλου απαντά και σε δημοσιεύματα που τον θέλουν να ενθαρρύνει κινήσεις αποσχιστικές.

Διαψεύδει κάθε σχετική πληροφορία λέγοντας ότι «αποτελούν γεννήματα της φαντασίας των δημιουργών τους ή εδράζονται σε δήθεν πληροφορίες "καλοθελητών"» και σε κάθε περίπτωση, «δείχνουν το μέγεθος του προβληματισμού από τον οποίο διακατέχονται εμπνευστές, τροφοδότες και διακινητές αυτών των δήθεν πληροφοριών, φημών και σεναρίων». Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, «ό,τι έχει να πει το λέει μόνος του και με παρρησία, όπως πάντα. Με τις ομιλίες του, τα άρθρα του, τις δηλώσεις του, τις ανακοινώσεις του γραφείου του».
Διαβεβαιώνει δε ότι δεν έχει ομάδα παπανδρεϊκών.

«Σε αντίθεση με άλλους, ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν διαθέτει "κολλητούς", "ομάδες" και "φράξιες". Μιλά με όλους, δεν εντέλλει και δεν αποθαρρύνει κανέναν, είτε να εκφράσει τις απόψεις του, είτε να προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση. Όλοι έχουν την ευθύνη όσων λένε και όσων πράττουν. Είναι προφανές ότι κάποιοι συμφωνούν με τις απόψεις του και κάποιοι διαφωνούν - τίποτα πέραν αυτού».

Υποστηρίζει ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον Γιώργο Παπανδρέου, «είναι η πορεία της χώρας και η δυνατότητα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες της χώρας και του Ελληνικού λαού» και πως «οι όποιες πληροφορίες περί "ξεκαθαρίσματος λογαριασμών" και "πειθαρχικού χαρακτήρα μέτρων", δεν αφορούν παρά τους εμπνευστές και διακινητές αυτών των πληροφοριών και προφανώς, εδράζονται στα αδιέξοδα των δικών τους επιλογών και στην αγωνία που τους διακατέχει».

Τέλος, αφήνει αιχμές κατά της συγκυβέρνησης – χωρίς να την κατονομάζει – λέγοντας πως «αν ενδιαφέρονταν πραγματικά για την πορεία της χώρας και το μέλλον του Ελληνικού λαού, θα αξιοποιούσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου:

  • Να επιτευχθεί στοιχειώδης εθνική συνεννόηση,
  • Να διαμορφωθεί με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση πλαίσιο διαπραγμάτευσης για το χρέος και την πορεία της χώρας μετά το μνημόνιο και κυρίως,
  • Να διαμορφωθεί εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την μεταπελατειακή Ελλάδα, ώστε να απαλλαγεί οριστικά από τις αιτίες που την οδήγησαν στην κρίση και να αποκτήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εκ βάθρων αλλαγή της, ώστε να διασφαλιστεί και η οριστική σωτηρία της και η βιώσιμη ανάπτυξή της.

«Δηλαδή, θα φρόντιζαν να ενώνουν αντί να διχάζουν, να προσθέτουν αντί να αφαιρούν, να πολλαπλασιάζουν αντί να διαιρούν - και στην πολιτική σκηνή και στο Κίνημα.
Αντ' αυτού, σπαταλούν με αφροσύνη τις δυνάμεις τους» τονίζει στην ανακοίνωσή του το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού και καταλήγει με μπηχτές κατά της Χ. Τρικούπη:
«Αντί, όπως πιστεύουν, να "πιέσουν" τον Γιώργο Παπανδρέου, αποκαλύπτουν τα δικά τους αδιέξοδα, ένεκα των δικών τους επιλογών, των εντεινόμενων προβληματισμών από τους οποίους διακατέχονται και της αγωνίας από την οποία εκκινούν - για τους δικούς τους λόγους, που ωστόσο, αποτελούν πλέον, κοινό μυστικό».

Τι απαντά η Χαριλάου Τρικούπη

Κύκλοι της Χ. Τρικούπη, σχολιάζοντας την ανακοίνωση από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει καμιά εμπλοκή του ΠΑΣΟΚ στο θέμα και στα δημοσιεύματα που αφορούσαν τον πρώην Πρωθυπουργό.

Επιπλέον παρέπεμπαν στην δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Καρύδη (Αθήνα 9,84) ο οποίος εκτίμησε ότι είναι καλό να γίνει συνάντηση Βενιζέλου – Παπανδρέου και ότι η στρατηγική που έχουν οι δύο άνδρες «είναι και πρέπει να είναι στην ίδια γραμμή. Ο κόσμος αυτό ζητάει, θέλει ενότητα».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ