Γιατί ο γιατρός από τη Νέα Υόρκη που θεραπεύτηκε από τον Εμπολα απαγορεύεται να κάνει σεξ για τρεις μήνες - iefimerida.gr

Γιατί ο γιατρός από τη Νέα Υόρκη που θεραπεύτηκε από τον Εμπολα απαγορεύεται να κάνει σεξ για τρεις μήνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τη μεγάλη περιπέτεια που πέρασε, ο 33χρονος γιατρός από τη Νέα Υόρκη που νόσησε από Έμπολα πήρε την Τρίτη εξιτήριο από το νοσοκομείο, καθώς έδωσε τη μάχη με τον ιό και την κέρδισε. Ομως, για τρεις μήνες απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά να κάνει σεξ.

Ο Γκρεγκ Σπένσερ επέστρεψε τον Οκτώβριο στη Νέα Υόρκη από τη Γουινέα, όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Λίγες ημέρες αργότερα, και καθώς γνώριζε τι έπρεπε να κάνει, αφού επέστρεψε από μια ζώνη υψηλού κινδύνου, πήγε κατευθείαν στο νοσοοκομείο, με υψηλό πυρετό και εμετούς. Εκεί, αφού του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, επιβεβαιώθηκε αυτό που φοβόταν. Οτι δηλαδή νοσούσε από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα.

Μετά από θεραπεία με πειραματικό φάρμακο και με τα αντισώματα της 59χρονης ιεραποστόλου Νάνσι Γουάιτμπολ, που είχε ασθενήσει από τον Εμπολα και επέζησε, ο νεαρός άντρας κατάφερε να το ξεπεράσει εντελώς και σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Ομως, οι γιατροί έχουν απαγορεύσει εντελώς στον 33χρονο για τους επόμενους τρεις μήνες να κάνει σεξ. Και αυτό γιατί ο ιός παραμένει στο σπέρμα για το διάστημα αυτό.

Εν τω μεταξύ, η σύντροφος του Σπένσερ, Μόργκαν Ντίξον, εξακολουθεί να βρίσκεται σε καραντίνα, καθώς δεν έχει παρέλθει το χρονικό όριο των 21 ημερών για την ανίχνευση του θανατηφόρου ιού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σπένσερ Ίος Εμπόλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ