Πολίτες θα καθαρίσουν από γκράφιτι τον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου - iefimerida.gr

Πολίτες θα καθαρίσουν από γκράφιτι τον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς οχυρώσεις πίσω από βολικά στεγανά, οι πολίτες σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων κάνουν το αυτονόητο: Ενώνουν τις δυνάμεις για το καλό της πόλης. Εν προκειμένω, για να αφαιρεθούν γκράφιτι και αυτοκόλλητα από τον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου.

Πολίτες θα καθαρίσουν από γκράφιτι τον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου | iefimerida.gr 0

Με την έννοια του εθελοντισμού συχνά να δαιμονοποιείται, αλλά και με δεδομένο ότι οι αρμόδιες Αρχές οφείλουν να έχουν την ευθύνη της καθαριότητας και της εικόνας της πόλης, μια δυναμική κοινωνία των πολιτών έχει αρχίσει να αναδύεται και αρθρώνει λόγο και έργο όταν βλέπει αβλεψίες ή προβλήματα. Πολίτες που σηκώνουν τα μανίκια και παρεμβαίνουν. Με την επίγνωση ότι ο δημόσιος χώρος είναι πιο σημαντικός και από τον ιδιωτικό, καθορίζει την καθημερινότητα, τις εικόνες που προσλαμβάνουμε, επεξεργαζόμαστε και, εν τέλει, τις μεταφέρουμε και στον ιδιωτικό βίο.

Πολίτες θα καθαρίσουν από γκράφιτι τον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου | iefimerida.gr 1

Στο πνεύμα αυτό, μετά τον καθαρισμό της προτομής της Σοφίας Βέμπο (επί της οδού Λουίζης Ριανκούρ, στην περιοχή της Πανόρμου), αυτή την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί θα γίνει δράση καθαρισμού του πεζοδρόμου της Αποστόλου Παύλου, με σημείο εκκίνησης την είσοδο του Ηρωδείου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Η παρέμβαση θα γίνει κυρίως στο πέτρινο τοιχίο περιμετρικά της Αποστόλου Παύλου, καθώς και σε επιλεγμένα σημεία που περιλαμβάνουν και τον καθαρισμό πινακίδων του υπουργείου Πολιτισμού.

Πολίτες θα καθαρίσουν από γκράφιτι τον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου | iefimerida.gr 2

Η δράση αυτή, που καλεί τους πολίτες να προστατέψουν και να αναδείξουν την πόλη τους, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας τριών φορέων: της ομάδας πολιτών «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα» του δημοσιογράφου Νίκου Βατόπουλου, του δήμου Αθηναίων και του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Ανδρέα Βαρελά, και της εταιρείας αντιγκράφιτι υλικών Booka του Ηλία Ανδρεόπουλου. Με βασικό συνδετικό κρίκο και υποκινητή δράσεων και συλλογισμών υπέρ της πόλης τον Νίκο Βατόπουλο, γίνεται επιτέλους εφικτή αυτή η πανστρατιά δυνάμεων εις το όνομα της πόλης.

Θα ακολουθήσει σειρά ανάλογων μικρών και μεγάλων παρεμβάσεων, με σκοπό την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και την καλλιέργεια μιας πιο συνειδητής σχέσης του πολίτη με τα μνημεία και την ιστορία της πόλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ