Μήνυση ΣΥΡΙΖΑ για «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια και golden boys - iefimerida.gr

Μήνυση ΣΥΡΙΖΑ για «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια και golden boys

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης των ανείσπρακτων «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων ύψους 23 δισ. ζητά με μηνυτήρια αναφορά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, ύστερα από επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Nα προστατευτεί το Ελληνικό Δημόσιο και να καταλογιστούν ευθύνες σε όσους αποδειχθεί ότι με τις πράξεις τους ζημίωσαν τις δανείστριες τράπεζες και κατ' επέκταση τους μετόχους τους και το Ελληνικό Δημόσιο


Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά, μεταξύ άλλων, τη διενέργεια όλων των νόμιμων ενεργειών εκ μέρους της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκειμένου να προστατευτεί το Ελληνικό Δημόσιο και να καταλογιστούν ευθύνες σε όσους αποδειχθεί ότι με τις πράξεις τους ζημίωσαν τις δανείστριες τράπεζες και κατ' επέκταση τους μετόχους τους και το Ελληνικό Δημόσιο.
Επιπροσθέτως, ζητά να διερευνηθεί η διαχείριση των διατεθέντων δανειακών κεφαλαίων από τις δανειζόμενες εταιρείες, καθώς και η περιουσιακή κατάσταση των φυσικών προσώπων που εμπλέκονται στη διοίκηση και λειτουργία τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ