Παραιτήθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας, Τίτους Κορλάτεαν - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας, Τίτους Κορλάτεαν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τίτους Κορλάτεαν παραιτήθηκε από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών της Ρουμανίας, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σήμερα. Μάλιστα, άφησε υπόνοιες για παραβίαση του νόμου για εκλογικούς σκοπούς, κάτι που δεν δέχθηκε.


«Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας πριν από λίγα λεπτά ότι αποφάσισα να υποβάλω την παραίτησή μου από υπουργός Εξωτερικών. Δεν μπορώ να αποδεχθώ να παραβιάζω το νόμο και τη νομιμότητα, δεν μπορώ το υπουργείο Εξωτερικών να εξαναγκάζεται να παραβιάζει το νόμο για πολιτικούς και εκλογικούς σκοπούς και συμφέροντα των κ. Μπασέσκου και Ιοάνις» δήλωσε ο Κορλάτεαν και πρόσθεσε ότι θέλει ο νόμος να τηρηθεί και ότι ως Υπουργός Εξωτερικών είναι υποχρεωμένος να διασφαλίσει την καλή εικόνα και το κύρος του Υπουργείου.

Στον Κορλάτεαν ασκήθηκε σκληρή κριτική, επειδή στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών προέκυψαν προβλήματα και πολύωρες καθυστερήσεις στα εκλογικά κέντρα που λειτούργησαν στο εξωτερικό για τους Ρουμάνους ψηφοφόρους, με αποτέλεσμα πολλοί να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ο ίδιος απάντησε ότι ελήφθησαν μέτρα για την επιτάχυνση της διαδικασίας ψηφοφορίας στο δεύτερο γύρο των εκλογών στο εξωτερικό.
Χθες, σε αρκετές πόλεις της Ρουμανίας πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τα προβλήματα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό, αλλά οι περισσότερες μετατράπηκαν σε κύμα δυσαρέσκειας κατά της κυβέρνησης και του νυν πρωθυπουργού και υποψήφιου προέδρου, Βίκτορ Πόντα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ