Μέρκελ στην 25η επέτειο πτώσης του Τείχους: «Τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα» - iefimerida.gr

Μέρκελ στην 25η επέτειο πτώσης του Τείχους: «Τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στάθηκε κατά την ομιλία της η Άνγκελα Μέρκελ, ανήμερα της 25ης επετείου από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. «Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο Ιράκ και στην Ουκρανία τους τελευταίους μήνες, σχολιάζοντας πως «τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα» και πως «τίποτα δεν χρειάζεται να μείνει όπως είναι, όσο ψηλά κι αν είναι τα εμπόδια».

Η 60χρονη καγκελάριος, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πρώην Ανατολική Γερμανία, τόνισε πως η πτώση του Τείχους «ήταν μια νίκη της ελευθερίας σε βάρος των αλυσίδων» και συνιστά ένα μήνυμα πίστης για τις γενεές του σήμερα και του αύριο, γενεές που «μπορούν να γκρεμίσουν τα τείχη των δικτατόρων και των ιδεολογιών».

Η κ. Μέρκελ θα παραστεί το απόγευμα στην Πύλη του Βραδεμβρούργου, όπου θα «απελευθερωθούν» 7.000 φωτισμένα λευκά μπαλόνια, περίπου στις 20:15 ώρα Ελλάδος.

Τα μπαλόνια θα πετάξουν υπό τους ήχους της «Ωδής στη χαρά» του Μπετόβεν, που είναι ο ύμνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις εκδηλώσεις θα παραστούν, μεταξύ άλλων, ο τελευταίος Σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και ο πρώην Πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Βαλέσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ