Μπουλντόζα για τα αυθαίρετα που έχουν κριθεί αμετάκλητα ως κατεδαφιστέα -Νέα τροπολογία στη Βουλή - iefimerida.gr

Μπουλντόζα για τα αυθαίρετα που έχουν κριθεί αμετάκλητα ως κατεδαφιστέα -Νέα τροπολογία στη Βουλή

Μπουλντόζα για τα αυθαίρετα που έχουν κριθεί αμετάκλητα ως κατεδαφιστέα -Νέα τρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οσα κτίσματα έχουν κριθεί αμετάκλητα ως κατεδαφιστέα, δεν υπάγονται στις διατάξεις του νόμου για την αντιμετώπιση των αυθαιρέτων (4178/2013). Αυτό διευκρινίζει η τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, από τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Δικαιοσύνης.

Οπως αναφέρεται σε αυτή, τα αυθαίρετα για τα οποία δεν έχει εκδοθεί πράξη υπαγωγής -με υπολογισμό προστίμου και τυχόν κανονισμό των δόσεων που πρέπει να καταβληθούν- και δεν έχει καταβληθεί το σχετικό παράβολο μέχρι σήμερα, δεν πρόκειται να υπαχθούν σε καμία περίπτωση στον σχετικό νόμο.

Σημειώνεται όμως πως η συγκεκριμένη τροπολογία δεν έχει αναδρομική ισχύ, κάτι που σημαίνει ότι για τα αυθαίρετα τα οποία έχουν ήδη υπαχθεί στον νόμο ή βρίσκονται σε διαδικασία «τακτοποίησης», δεν αναιρούνται οι διοικητικές πράξεις.

Κύκλοι του ΥΠΕΚΑ διευκρινίζουν ότι η τροπολογία αφορά μόνο ακίνητα σε όσες περιοχές μπορούν να υπαχθούν στις διατάξεις του Ν.4178/2013 και σε καμία περίπτωση σε περιοχές που δεν προβλέπεται καμία είδους τακτοποίηση, όπως σε δάση αιγιαλό, αρχαιολογικούς χώρους κλπ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ