Ο σκηνοθέτης του βίντεο του ΕΟΤ μιλάει στο iefimerida: Γκάφα των Βρετανών τα πλάνα από την Ολυμπιάδα του Χίτλερ στο επετειακό φιλμ - iefimerida.gr

Ο σκηνοθέτης του βίντεο του ΕΟΤ μιλάει στο iefimerida: Γκάφα των Βρετανών τα πλάνα από την Ολυμπιάδα του Χίτλερ στο επετειακό φιλμ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μεγάλη γκάφα των Βρετανών και του Guardian εξελίσσεται η ιστορία των πλάνων που χρησιμοποίησε ο ΕΟΤ στο επετειακό φιλμ «Gods, Myths, Heroes» για τα 100 χρόνια τουρισμού, αφού τα στιγμιότυπα που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται από βίντεο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, τα συγκεκριμένα πλάνα χρησιμοποιούνται κατά κόρον σε πολλά ντοκιμαντέρ που αφορούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και σε ντοκιμαντέρ που αφορά τη φλόγα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Πρόκειται για πλάνα από το επίσημο site των Αγώνων του Λονδίνου.

Μάλιστα, ο σκηνοθέτης του επίμαχου βίντεο, Αντώνης-Θεοχάρης Κιούκας, μιλώντας αποκλειστικά στο iefimerida.gr είπε: «Ολο το υλικό που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία και αφορούσε στη διάδοση του ελληνικού πνεύματος, με τη μορφή της Ολυμπιακής Φλόγας σε όλο τον κόσμο, είναι από βίντεο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και χρησιμοποιήθηκε για εκπαιδευτικούς σκοπούς, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει από την υπογραφή στο τέλος του φιλμ».

Μάλιστα, η συγκεκριμένη χρονική στιγμή που οι Βρετανοί επέλεξαν να επιδείξουν τέτοια ευαισθησία προκαλεί ερωτήματα όπως:

  • Γιατί δεν το αφαίρεσε η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012;
  • Γιατί ο Guardian δείχνει επιλεκτική ευαισθησία;
  • Γιατί οι Βρετανοί στη συγκεκριμένη περίοδο δείχνουν τέτοιο ζήλο;
  • Θέλουν κάποιοι να χτυπήσουν τον ελληνικό τουρισμό;
  • Έχει σχέση με την ιστορία της επιστροφής των Μαρμάρων;

που Ο ΕΟΤ, πάντως, κατέβασε το βίντεο και αφαίρεσε το πλάνο, κάτι όμως δεν έκαναν οι Βρετανοί.

Διαβάστε τη νέα διευκρινιστική ανακοίνωση του ΕΟΤ για το πλάνα από τους ολυμπιακούς του Χίτλερ πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βίντεο ΕΟΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ