Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της γιαγιάς στη Ρόδο: Τι κατέθεσε ο αστυνομικός [εικόνες] - iefimerida.gr

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της γιαγιάς στη Ρόδο: Τι κατέθεσε ο αστυνομικός [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα στοιχεία έρχονται να δώσουν άλλη διάσταση την υπόθεση της δολοφονίας της 69χρονης Ουρανίας Γερολύμου στη Ρόδο για την οποία κρατούνται τα δύο εγγόνια της ως οι κύριοι ύποπτοι της στυγερής δολοφονίας.

Υπενθυμίζεται ότι η προανάκριση για την υπόθεση ήταν επεισοδιακή. Τα δύο αδέλφια δίνουν δύο διαφορετικές εκδοχές για το έγκλημα και ο ένας ρίχνει στον άλλο την ευθύνη. Η 29χρονη εγγονή Α. Β. αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία και την κλοπή της τηλεόρασης από το σπίτι της 69χρονης, ενώ αρνείται κατηγορηματικά ότι γνώριζε ότι ο αδελφός της είχε καταφέρει το μοιραίο χτύπημα στην γιαγιά της.

Ο 26χρονος ετεροθαλής αδελφός της Κ. Μ. από την άλλη, αφού αρχικώς είχε αναλάβει προφορικά κατά την προανάκριση την ευθύνη, στην πορεία και συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης, κατέθεσε ότι η αδελφή του τέλεσε το έγκλημα, περιορίζοντας τον δικό του ρόλο στην πώληση της κλαπείσας τηλεόρασης, από το διαμέρισμα της γιαγιάς του, σε φίλο του. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι η αδελφή του τον είχε ενημερώσει ότι η γιαγιά τους ήταν λιπόθυμη και ότι ο ίδιος δεν μπήκε στο διαμέρισμα.

Όμως το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας «Δημοκρατική», η κατάθεση του αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος δίνει νέα διάσταση στην έρευνα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αστυνομικός, η εγγονή που ενημέρωσε την αστυνομία ότι η γιαγιά της ήταν νεκρή στην οικία της, είπε στους αστυνομικούς όταν μετέβησαν στο σημείο, ότι την είχε αναζητήσει και επειδή δεν ανταποκρινόταν στο κάλεσμά της εισήλθε στο σπίτι της από ανοικτό παράθυρο της κουζίνας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης του φόνου εισήλθε από παράθυρο του δωματίου που παραβίασε με σιδερόβεργα και εξήλθε με την τηλεόραση από το ανοικτό παράθυρο της κουζίνας.

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της γιαγιάς στη Ρόδο: Τι κατέθεσε ο αστυνομικός [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η εγγονή που διαμένει ακριβώς απέναντι, είχε ενημερώσει ότι το ίδιο βράδυ ούτε δεν άκουσε ούτε είδε τίποτε και ότι είχε δει τη γιαγιά της για τελευταία φορά το απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου 2014.

Από την έρευνα των αστυνομικών, πέραν των άλλων, βρέθηκαν κάτω από καναπέ στον τόπο του εγκλήματος δύο αποτσίγαρα το ένα μάρκας Prince. O μάρτυρας αστυνομικός διαπίστωσε στην πορεία ότι ο εγγονός κάπνιζε τσιγάρα της ίδιας μάρκας.

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της γιαγιάς στη Ρόδο: Τι κατέθεσε ο αστυνομικός [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Εντύπωση έχει προκαλέσει στους αστυνομικούς το γεγονός ότι ο χώρος της κουζίνας και το υπόλοιπο σπίτι ήταν καθαρά, ενώ κοντά στο πλυντήριο υπήρχαν ρούχα που είχαν πλυθεί πρόσφατα.

Στην στοίβα των ρούχων βρέθηκαν μακριές μαύρες τρίχες που εξετάζεται αν ανήκουν στην 29χρονη.

Επίσης, στη λεκάνη της τουαλέτας, βρέθηκαν κηλίδες που μοιάζουν με αίμα. Προς το παρόν, αναμένονται οι εργαστηριακές εξετάσεις για να δείξουν περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της γιαγιάς στη Ρόδο: Τι κατέθεσε ο αστυνομικός [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Οι αστυνομικοί θεωρούν μάλιστα ότι η τηλεόραση αφαιρέθηκε προσεκτικά από το τραπεζάκι που ήταν τοποθετημένη, ενώ ο χώρος ήταν καθαρός.

Επιπλέον, στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ένα μονό γοβάκι, ενώ το άλλο του ζευγαριού βρέθηκε στην οικία της εγγονής μαζί με ένα παντελόνι, που φέρεται να έχει στίγματα από αίμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Δημοκρατικής», πεποίθηση των αστυνομικών είναι ότι ο τόπος του εγκλήματος είχε καθαριστεί, με σκοπό την απόκρυψη στοιχείων.

Ο ίδιος αστυνομικός αναφέρθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες και στο γεγονός ότι ο 26χρονος μετά την προσαγωγή του είχε αναλάβει την ευθύνη για το έγκλημα ενώ στην πορεία ανασκεύασε, ρίχνοντας την ευθύνη στην αδελφή του φοβούμενος, όπως είπε, ότι θα τον εγκατέλειπε εξαιτίας της εμπλοκής του αυτής με τη δικαιοσύνη η σύντροφός του.

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της γιαγιάς στη Ρόδο: Τι κατέθεσε ο αστυνομικός [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της γιαγιάς στη Ρόδο: Τι κατέθεσε ο αστυνομικός [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της γιαγιάς στη Ρόδο: Τι κατέθεσε ο αστυνομικός [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Εσπευσμένα στη Ρόδο από τη Φινλανδία ο γιος της 69χρονης: Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτά τα δύο παιδιά διαπράττουν εγκλήματα

Υπενθυμίζεται ότι η 69χρονη εκτός από την έγκλειστη κόρη στις φυλακές Θήβας, παιδιά της οποίας είναι οι κύριοι ύποπτοι για τη δολοφονία της ηλικιωμένης, είχε και έναν γιο ο οποίος κατοικεί μόνιμα στη Φινλανδία.
Ο Λευτέρης Γερόλυμος έφτασε εσπευσμένα στο νησί από τη Φινλανδία και χθες υπέβαλε δια της πληρεξουσίου δικηγόρου του Χαρούλας Ε. Ματσίγκου, δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής, ενώ σήμερα αναμένεται να απολογηθούν τα ανίψια του.

Ο κ. Γερολύμος φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα, φανερά αναστατωμένος ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται αντιμέτωπος με εγκλήματα, που διέπραξαν οι κατηγορούμενοι.

Η εγγονή, που φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα, να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και να έχει λάβει φαρμακευτική αγωγή στο παρελθόν, τελούσε υπό την επίβλεψη και την φροντίδα του θύματος. Φέρεται να ήταν συγκεκριμένα εκείνη, που συνέδραμε με την μικρή της σύνταξη στα έξοδα της διαβίωσής της.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 29χρονη είχε κατορθώσει παρά τις δυσχέρειες στην οικογενειακή της διαβίωση και την εμπλοκή της μητέρας της με τον νόμο σε υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών να πετύχει την εισαγωγή της στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της γιαγιάς στη Ρόδο: Τι κατέθεσε ο αστυνομικός [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Η μητέρα της φέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να διέμενε μαζί της και να την συνέδραμε στα έξοδα των σπουδών της με αποτέλεσμα να μην δώσει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα της Ρόδου και να παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που της είχαν επιβληθεί, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις φυλακές της Θήβας, όπου και κρατείται σήμερα έγκλειστη.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η κατάσταση της υγείας της μητέρας των δύο κατηγορούμενων, εξ αιτίας της αγωγής που λαμβάνει, είναι εξαιρετικά άσχημη και άτομα που την γνωρίζουν θεωρούν ότι έχει πλέον ιδρυματοποιηθεί.

Ο 26χρονος εγγονός από την άλλη είχε στο παρελθόν απασχολήσει την αστυνομία σε υπόθεση καλλιέργειας προς ιδίαν χρήση κάνναβης. Είναι γνώριμος στις αρχές και για υποθέσεις μικροκλοπών. Κατά μια πληροφορία μετά την πώληση της τηλεόρασης είχε μεταβεί, την 4η Νοεμβρίου 2014, σε μια λέσχη, όπου απασχολούνταν περιστασιακά και ξενύχτησε, παίζοντας πόκα.

Αρχικά, ο ίδιος είχε καταθέσει ότι την ημέρα του φόνου και πριν από τη μετάβαση του στη λέσχη έπαιζε με την αδελφή του και τη σύντροφό του στο σπίτι της αδελφής του σε απόσταση αναπνοής από τον τόπο του εγκλήματος, μπιρίμπα.

Τι ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι

Οπως προαναφέρθηκε, η 29χρονη αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το έγκλημα. Υποστηρίζει ότι πήγε να ανοίξει την πόρτα της οικίας της γιαγιάς της περί ώραν 08.30 της 3ης Νοεμβρίου 2014 είδε ότι ήταν κλειστή και στην πορεία διαπίστωσε ότι το παράθυρο της κουζίνας και του μπάνιου ήταν ανοικτά.

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της γιαγιάς στη Ρόδο: Τι κατέθεσε ο αστυνομικός [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Διαπίστωσε, όπως είπε, ότι η ντουλάπα της κατοικίας ήταν ανοικτή και ότι κάποιος είχε ψάξει το σπίτι, ενώ έλειπε και η τηλεόραση.

Βρήκε τη γιαγιά της στο υπνοδωμάτιο ξαπλωμένη ανάσκελα, και να μην κουνιέται. Ήταν σκεπασμένη με μια κουβέρτα και στο πρόσωπό της υπήρχε ένα μαξιλάρι. Τότε, όπως είπε, ειδοποίησε την αστυνομία.

Την προηγούμενη μέρα και ώρα 21.00, όπως είπε, την είχε επισκεφθεί ο αδελφός της με τη σύντροφο του και έναν φίλο τους και κάθισαν στην οικία της και έπαιξαν μπιρίμπα.

Ο αδελφός της αναχώρησε και επέστρεψε περί ώραν 02.00 τα ξημερώματα με τη σύντροφό του.

Ισχυρίστηκε ότι ο αδελφός της δεν επισκεπτόταν την γιαγιά της και υποστήριξε ότι δεν είχαν καλές σχέσεις διότι τον είχε υποψιαστεί μαζί με τον θείο του ότι ήταν ο δράστης προηγούμενης κλοπής ενός φορητού υπολογιστή και μιας τηλεόρασης.

Αναφέρθηκε εξάλλου σε έναν φίλο της, που επισκεπτόταν φιλικά τη γιαγιά της και σε έναν αλλοδαπό που έκανε κηπουρικές εργασίες για λογαριασμό της και πρόσθεσε ότι η γιαγιά της ήταν φτωχή και ζούσε με μια σύνταξη 500 ευρώ του ΙΚΑ.

Μετά την κατάθεση, που έδωσε ο αδελφός της και στην οποία έριξε όλο το φταίξιμο πάνω της, επανέλαβε εκ νέου τους ως άνω ισχυρισμούς της, αρνούμενη οποιαδήποτε σχέση με το έγκλημα.

Πιθανολόγησε ότι ο αδελφός της αφαίρεσε και πώλησε την τηλεόραση λέγοντας ότι δεν είδε τον αδελφό της όταν πήγε για τρίτη φορά στο σπίτι, τα ξημερώματα της 4ης Νοεμβρίου 2014.

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της γιαγιάς στη Ρόδο: Τι κατέθεσε ο αστυνομικός [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Ο αδελφός από την άλλη υποστηρίζει ότι πήγε στην οικία της αδελφής του περίπου στις 21.00 για να δανειστεί το μηχανάκι της. Ισχυρίζεται ότι συμπεριφερόταν περίεργα και ότι του έλεγε ότι δεν είχε λεφτά, ότι δεν την συνέδραμε η γιαγιά τους και ότι του υπέδειξε ένα σημείο σε παρακείμενο χωράφι στο οποίο είχε κρύψει κάτω από μια λαμαρίνα την τηλεόραση.

Ισχυρίζεται ότι του εκμυστηρεύτηκε ότι είχε ανοίξει το παράθυρο με σίδερο και ότι όταν μπήκε στο σπίτι η γιαγιά τους ξύπνησε και πήγε να ανοίξει το φως. Τότε, όπως υποστηρίζει, η αδελφή του του διηγήθηκε ότι την έσπρωξε και έπεσε και χτύπησε στο κάγκελο του κρεβατιού μένοντας λιπόθυμη.

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της γιαγιάς στη Ρόδο: Τι κατέθεσε ο αστυνομικός [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Μάλιστα του ζήτησε, όπως είπε, να μπει στο σπίτι και να πάρει το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, πράγμα, που όπως ισχυρίζεται, αρνήθηκε να κάνει.

Τότε κανόνισε να πάει στην οικία ο φίλος του για να φορτώσει την τηλεόραση και εν συνεχεία την πώλησε έναντι 150 ευρώ.

Αφού περιγράφει τις υπόλοιπες κινήσεις του τα ξημερώματα της ίδιας μέρας ισχυρίζεται ότι πληροφορήθηκε για το θάνατο της γιαγιάς του από τους αστυνομικούς, το ίδιο πρωί.

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της γιαγιάς στη Ρόδο: Τι κατέθεσε ο αστυνομικός [εικόνες] | iefimerida.gr 10

Η 69χρονη σε παλαιότερη φωτογραφία

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβασέτε το χρονικό της δολοφονίας και της σύλληψης των δύο εγγονιών

Πηγή φωτό: Δημοκρατική

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ