Συνήγορος του Πολίτη: Σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια - iefimerida.gr

Συνήγορος του Πολίτη: Σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άμεση επέκταση του συμφώνου συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια ζητεί ο Συνήγορος του Πολίτη με ανακοίνωση του, με αφορμή την παρέλευση ενός έτους από την έκδοση απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), το οποίο ζητούσε να πάψει η εξαίρεση των ζευγαριών ιδίου φύλου από τον νόμο περί πολιτικής ένωσης.

Ο Συνήγορος υπενθυμίζει ότι η μη συμμόρφωση µε τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ εκθέτει τη χώρα διεθνώς και δεν συνάδει µε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου. Ως φορέας προώθησης της αρχής της ίσης μεταχείρισης επισημαίνει την ανάγκη νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη προστασία της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής των ομόφυλων ζευγαριών.

Η ανεξάρτητη Αρχή υπογραμμίζει ότι η εξασφάλιση ισονομίας για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, θα πρέπει να αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας και τονίζει ότι η καθυστέρηση εκσυγχρονισμού του νομοθετικού πλαισίου προς αυτήν την κατεύθυνση δεν δημιουργεί µόνο προβλήματα στους άμεσα ενδιαφερόμενους, αλλά επιτείνει τη σύγχυση στην ελληνική κοινωνία, συντηρώντας στερεότυπα και προκαταλήψεις καθώς και συμπεριφορές απαξίωσης και περιθωριοποίησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ