10 + 4 φαγητά που μας δείχνουν πιο γερασμένους [λίστα] - iefimerida.gr

10 + 4 φαγητά που μας δείχνουν πιο γερασμένους [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είμαστε ό,τι τρώμε» λέει μια λαϊκή ρήση, η οποία επιβεβαιώνεται πλέον και από τα στόματα ειδικών. Σύμφωνα με τον δρ Ariel Ostad, μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας, οι τροφές και τα ποτά που καταναλώνουμε έχουν άμεση επίδραση στο δέρμα μας και ευθύνονται για την επιτάχυνση ή επιβράδυνση της γήρανσής του.

Σύμφωνα με τον δερματολόγο Ostad, αυτές είναι οι τροφές που μας γερνούν:

1. Γλυκά
Οταν καταναλώνουμε περισσότερη ζάχαρη από όση τα κύτταρά μας μπορούν να επεξεργαστούν, τότε η επίδραση των περισσευούμενων σακχάρων στον οργανισμό μας είναι ιδιαιτέρως επιβλαβής.

2. Αλκοόλ
Οταν ζούμε μια φυσιολογική ζωή, τότε οι τοξίνες που ενδεχομένως θα μπορούσαν να επιδράσουν αρνητικά στο δέρμα μας, αποβάλλονται. Όταν, όμως, συνηθίζουμε να ξενυχτάμε σε συνδυασμό με μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, τότε οι τοξίνες των οινοπνευματωδών ποτών «κάθονται» στο δέρμα μας και προκαλείται, μεταξύ άλλων, ωχρότητα, ακμή και ρυτίδες.

3. Λευκό κρασί
Το λευκό κρασί αποτελεί μια κατηγορία από μόνο του, ακριβώς γιατί μπορεί να προκαλέσει παραδόξως μεγάλη ζημιά στην οδοντοστοιχία, προκαλώντας τη «γήρανσή» της. Εν αντιθέσει με το κόκκινο, το οξύ που περιέχει το λευκό κρασί καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών και κατά συνέπεια τα κάνει πιο ευάλωτα στους μόνιμους λεκέδες.

4. Ξεροψημένο κρέας
Σε όσους αρέσει το κρέας να είναι καλοψημένο στα όρια του καβουρδισμένου, τότε θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα, καθώς το ξεροψημένο σημείο του κρέατος μπορεί να περιέχει προφλεγμονώδεις υδρογονάνθρακες. Οι προφλεγμονώδεις υδρογονάνθρακες είναι πιθανό να προκαλέσουν διάσπαση του κολλαγόνου που ευθύνεται για την ελαστικότητα του δέρματος και κατά συνέπεια για τη νεανική του μορφή.

5. Αλάτι
Το υπερβολικό αλάτι στη διατροφή, προκαλεί κατακράτηση υγρών και κατά συνέπεια κάνει τη μορφή σας να φαίνεται πρησμένη.

6. Επεξεργασμένο κρέας
Σκεφτείτε πως όλα τα αλλαντικά και τα λουκάνικα ενδέχεται πως περιέχουν θειώδη άλατα και αλλα συντηρητικά, ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή στο δέρμα και να επιταχύνουν τη γήρανση.

7. Πικάντικα φαγητά
Τα πικάντικα φαγητά περιέχουν ουσίες που προκαλούν τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων του δέρματος, με αποτέλεσμα τις ευρυαγγείες και το πρήξιμο, ενώ μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και ζημιά κατά την εμμηνόπαυση.

8. Κόκκινο κρέας
Το κόκκινο κρέας ελευθερώνει ουσίες οι οποίες προκαλούν το φράξιμο των υγιών κυττάρων από ηλεκτρόνια. Τα ηλεκτρόνια εμποδίζουν μακροπρόθεσμα την ικανότητα του δέρματος να παράξει κολλαγόνο.

9. Ενεργειακά ποτά
Μπορεί τα ενεργειακά ποτά να σας κάνουν να νιώθετε πως έχετε την ενέργεια ενός μικρού παιδιού, ωστόσο δεν μπορείτε να πείτε το ίδιο και για τα δόντια σας. Τα ενεργειακά ποτά προκαλούν τέτοια ζημία στην οδοντοστοιχία που μπορούν να καταστρέψουν ολοσχερώς το σμάλτο. Παράλληλα, τα ενεργειακά ποτά έχουν αποδειχθεί πως περιέχουν πολύ περισσότερο οξύ από τα απλά, γεγονός που επιταχύνει τη γήρανση.

10. Λεμονάδα
Αν και τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ουσίες που ευθύνονται για την καλή υγεία, αλλά και τη νεανικότητα, ωστόσο η λεμονάδα και ο χυμός από κίτρο μπορούν σε χρόνο ρεκόρ να καταστρέψουν το σμάλτο των δοντιών σας.

11. Καφεΐνη
Τα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη προκαλούν ό,τι και τα άλλα διουρητικά ροφήματα: σας κάνουν να αποβάλλετε πολλά υγρά, αν τα καταναλώνετε σε υπερβολικό βαθμό, τότε υπάρχει πιθανότατα να αφυδατωθείτε. Οταν το δέρμα χάνει την υγρασία του, γερνάει.

12. Ακόρεστα λιπαρά
Αν μόνο και μόνο ο αυξημένος κίνδυνος καρδιακού επεισοδίου δεν είναι αρκετός για να πετάξετε από τη διατροφή σας μια και καλή τα ακόρεστα λιπαρά, τότε σκεφτείτε ότι μπορεί να αποδειχθούν εξ ίσου επιβλαβή και για το δέρμα σας, καθώς ευθύνονται για πολλές δερματικές φλεγμονές.

13. Καφές
Η καφεΐνη, που περιέχει ο καφές, δεν είναι η μοναδική ουσία που μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβής για τον οργανισμό σας. Ο καφές περιέχει οξέα που μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στο σμάλτο των δοντιών και χρωματισμό τους, ακόμα και διάβρωση.

14. Μαύρο τσάι
Το μαύρο τσάι εκτός από καφεΐνη περιέχει και ταννίνη, μια ομάδα χημικών ουσιών που προκαλεί την οξείδωση του ροφήματος,με αποτέλεσμα να καταστρέφονται πολλές από τις πολυφαινόλες του κι αντί να έχει ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό, να προκαλεί γήρανση του δέρματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ