Αλόγιστη σπατάλη στην υγεία -Γράφονται τόσες ιατρικές εξετάσεις όσες στην Ισπανία, που έχει πενταπλάσιο πληθυσμό [λίστα] - iefimerida.gr

Αλόγιστη σπατάλη στην υγεία -Γράφονται τόσες ιατρικές εξετάσεις όσες στην Ισπανία, που έχει πενταπλάσιο πληθυσμό [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτιμάται ότι το 30% των δαπανών υγείας στην Ευρώπη είναι σπατάλη λόγω κακοδιοίκησης, διαφθοράς και απάτης -ποσοστό που στην Ελλάδα θα μεταφραζόταν σε περίπου 5 δισ. ευρώ- ενώ υπολογίζεται ότι το «φακελάκι» αφορά το 14%-17% της συνολικής δαπάνης υγείας στη χώρα μας. Ενδεικτικό της αλόγιστης σπατάλης είναι πως η ζήτηση ιατρικών υπηρεσιών γνωρίζει έξαρση στην Ελλάδα, αφού γράφονται τόσες ιατρικές εξετάσεις όσες στην Ισπανία, που έχει πενταπλάσιο πληθυσμό. Η προκλητική ζήτηση, το «φακελάκι» και οι απάτες αποτελούν τους πυλώνες διαφθοράς στην υγεία.

Στοιχεία που έχουν στα χέρια τους ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός και ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και της Απάτης στον τομέα της Υγείας (EHFCN) Paul Vincke, με αφορμή τη 10η συνδιάσκεψη του Δικτύου που πραγματοποιείται στην Αθήνα, δείχνουν ότι στην Ελλάδα ξοδεύονται:

  • 65 εκατομμύρια ιατρικές συνταγές τον χρόνο,
  • 100 εκατομμύρια παραπεμπτικά για διαγνωστικές εξετάσεις,
  • 200 εκατ. συσκευασίες φαρμάκων,
  • 1,5 εκατομμύριο αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ