Νέο χτύπημα για Ομπάμα -Μετά την ήττα στη Γερουσία, είδε την πλάτη του Πούτιν στη λίστα με τους πιο ισχυρούς - iefimerida.gr

Νέο χτύπημα για Ομπάμα -Μετά την ήττα στη Γερουσία, είδε την πλάτη του Πούτιν στη λίστα με τους πιο ισχυρούς

Νέο χτύπημα για Ομπάμα -Μετά την ήττα στη Γερουσία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες μόλις ώρες μετά από την ήττα του Μπαράκ Ομπάμα στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, με τους Ρεπουμπλικάνους να παίρνουν τον έλεγχο της Γερουσίας, ήρθε ένα νέο «χτύπημα» για τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Αυτή τη φορά, από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Ρώσος πρόεδρος «κέρδισε» τον Ομπάμα, κατακτώντας τον τίτλο του πιο ισχυρού στον κόσμο, στη λίστα του Forbes. Σε μία χρονιά κατά την οποία η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία, προκάλεσε κρίση στην Ουκρανία και έκλεισε συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων για αγωγό φυσικού αερίου με την Κίνα, που σύμφωνα με το περιοδικό είναι η μεγαλύτερη κατασκευή στον κόσμο, ο Πούτιν παρέμεινε στην κορυφή.

Είναι η τρίτη φορά κατά την προεδρία του Ομπάμα που ο Αμερικανός έχει χάσει την πρώτη θέση, αφού δύο φορές είδε την πλάτη του Πούτιν και μία του Κινέζου ηγέτη, Ξι Ζινπίνγκ. «Ποιος είναι πιο ισχυρός; Ο παντοδύναμος ηγέτης μίας διαβρωμένης αλλά ακόμη νευρικής δύναμης, ή ο ηγέτης του πιο κυρίαρχου κράτους στον κόσμο, ο οποίος έχει χειροπέδες στα χέρια;», ρωτά το Forbes, που δίνει την απάντηση, κατατάσσοντας τον Πούτιν στην κορυφή και τον Ομπάμα δεύτερο.

Τρίτος στη λίστα των πιο ισχυρών είναι ο Ξινπίνγκ, με τον Πάπα Φραγκίσκο τέταρτο και την Ανγκελα Μέρκελ πέμπτη. Ανάμεσα στους 12 νεοεισερχόμενους της λίστας, ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι (15ος), ο πλουσιότερος Κινέζος Τζακ Μα (30ος) και ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκάντι, ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους (54ος).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ