Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ στους δανειστές: «Δεν θα αναγνωρίσουμε καμία συμφωνία» - iefimerida.gr

Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ στους δανειστές: «Δεν θα αναγνωρίσουμε καμία συμφωνία»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίσημη πρώτη στον ΣΥΡΙΖΑ για την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που γίνεται στη σκιά των συναντήσεων του Αλέξη Τσίπρα στο προεδρικό μέγαρο και από την Κουμουνδούρου ξεκαθαρίζουν πως ήταν «μία πρωτοβουλία η οποία έλαβε υπόψη τις ανάγκες της χώρας και της συγκοιρίας», επαναλαμβάνοντας πως »δεν νομιμοποιείται η παρούσα κυβέρνηση να αναγνωρίσει συμφωνία για ζητήματα χρέους». Μάλιστα ο Πάνος Σκουρλέτης ξεκαθαρίζει προς τους δανειστές πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπογράψει καμία συμφωνία.

«Δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει συμφωνία, αυτά όλα υπηρετούν μια προεκλογική αφήγηση εκ μέρους της κυβέρνησης για να μας πείσει ότι κάτι αλλάζει, αλλά μια αφήγηση η οποία διαψεύδεται πολύ συγκεκριμένα από αυτά που συζητάει ως νέα μέτρα και προαπαιτούμενα για την επόμενη φάση. Το πιο πιθανό λοιπόν είναι να μην υπάρξει πριν τις εκλογές, συμφωνία. Εμείς βέβαια στέλνουμε ένα σήμα προς όλους. Νομίζω πως το έχουν καταλάβει η πλευρά των δανειστών και ουσιαστικά αναμένουν αυτή τη συζήτηση να την κάνουν με την επόμενη κυβέρνηση. Εκτιμώ ότι το πιο πιθανό είναι να μην υπάρξει ούτε για τα 11,5 δις συμφωνία με βάση το deadline των εκλογών».

Απεχθής η επικοινωνία στον κ.Σαμαρά

Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό, από το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως "ο κ. Σαμαράς δεν αντέχει την μίνιμουμ επικοινωνία, του είναι απεχθής η οποιαδήποτε επικοινωνία-ελάχιστες οι φορές που ήταν παρών στη Βουλή- τακτική έντασης που ειλναι αναπόσπαστο κομμάτι του τρόπου που θα πολιτευτεί μέχρι τις εκλογές.
Την ώρα που μιλά για τους 180, αναιρεί τον εαυτό του γιατι αρνείται τη συναίνεση για μια επόμενη βουλή".

Για έξοδο από το Μνημόνιο

Με ορίζοντα το Eurogroup της Πέμπτης η Κουμουνδούρου θέτει το ερώτημα «τι έξοδος είναι αυτή όταν ξεκινάει με τη συζήτηση νέων μέτρων και με απαίτηση να συζητηθούν οι 5500 απολύσεις στο δημόσιο τομέα, όταν συζητούν νέο νόμο για εργασιακά, για νόμο του αντεργατικού λοκ αουτ, για ενιαίο μισθολόγιο. Πως συνάδουν όλα αυτά τα άκρως μνημονιακά μέτρα με έξοδο από το μνημόνιο δεν το ξέρουμε;»

Δεν θα αναγνωρίσουμε καμιά συμφωνία της κυβέρνησης

Ανεβάζοντας στα ύψη τους αντιπολιτευτικούς τόνους και με φόντο τη σύναψη μιας νέας συμφωνίας με τους δανειστές, από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν ακόμη πως "η κυβέρνηση αυτή δεν έχει τη νομιμοποίηση να υπογράψει μία συμφωνία με αφορμή την αξιοποίηση των 11,5δις του ΤΧΣ και δεν θα αναγνωρίσουμε τα αποτελέσματα μιας τέτοιας συμφωνίας.
Η αφήγηση της για την αξιοποίηση των 11,4 δις από το ΤΧΣ είναι σε λάθος βάση. Θα μεταφράζεται σε νέα επιτήρηση για τη χώρα μας".

Σ' αυτή την κατεύθυνση προτείνουν πως " Πρέπει τα χρήματα αυτά να τα αξιοποιήσουμε για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση. Αυτά τα χρήματα να απαντήσουν στα κόκκινα δάνεια". Χαρακτηρίζουν δε, τραπεζοκεντρική τη λογική της κυβέρνησης. "Είναι προτάσεις που δε λαμβάνουν υπόψιν τις πραγματικές δυνατότητες των επιχειρήσεων".

Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για πολίτικη κερδοσκοπία

Συνιστώντας ψυχραιμία και ωριμότητα, με αφορμή την ένταση στο Αιγαίο, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι "δεν προσφέρονται για πολιτική κερδοσκοπία". Χρειάζεται νηφαλιότητα και δεν θα πρέπει να υποτιμάμε ταυτόχρονα τα προβλήματα της οικονομίας.

Με αφορμή δε τα ποιοτικά στοιχεία στις δημοσκοπήσεις, η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει πως "για το θέμα των εκλογών για πρώτη φορά η κοινωνία είναι διχασμένη". Οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος ειλναι απολύτως πλειοψηφικές και η παράσταση νίκης προβλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η σπόμενη κυβέρνηση.

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δεν πάσχουμε από πρόσωπα που θα μπορούσαν να υπηρετήσουν αυτή τη θέση. Με τη στενή έννοια θα μπορούσε να μην είναι και πολιτικό πρόσωπο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ