Χαρδούβελης: Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και μετά το Μνημόνιο - iefimerida.gr

Χαρδούβελης: Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και μετά το Μνημόνιο

Χαρδούβελης: Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχίσουν και μετά την έξοδο από το μνημόνιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γκίκας Χαρδούβελης διευκρίνισε ότι η έξοδος από το Μνημόνιο δεν θα βάλει τέλος στις μεταρρυθμίσεις, στόχος των οποίων είναι να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας ώστε να έρθει η ανάπτυξη.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα και αναπτυξιακή προοπτική 2014», τόνισε ότι στόχος είναι να έρθει ανάπτυξη που δεν θα απορρέει από τα κέρδη του κρατικού και επιχειρηματικού προστατευτισμού.

«Το να βγούμε από το μνημόνιο δεν μας επιτρέπει να μην προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις. Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Είμαι εδώ για να βοηθήσω να αλλάξει η κατάσταση, καθώς βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού» σημείωσε ο κ.Χαρδούβελης και συμπλήρωσε: «Το παραγωγικό αποτέλεσμα της χώρας έχει επιστρέψει στη 10ετία του 1960».

Αναφερόμενος στην παροχή ρευστότητας στην αγορά, ο κ. Χαρδούβελης τόνισε πως «οι τράπεζες μπορούν να βρουν και άλλα κεφάλαια από το εξωτερικό ώστε να ενισχυθεί η πραγματική οικονομία».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος στάθηκε στο θέμα των εκλογών τονίζοντας ότι «πολιτική σταθερότητα δεν σημαίνει να μη γίνονται εκλογές. Αυτό όμως που χρειάζεται είναι συνεννόηση των κομμάτων για βασικούς άξονες της οικονομίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ