Μέρκελ:«Η Ελλάδα δεν θα λάβει χρήματα αν δε συμμορφωθεί» - iefimerida.gr

Μέρκελ:«Η Ελλάδα δεν θα λάβει χρήματα αν δε συμμορφωθεί»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει καμία δανειακή βοήθεια το μήνα αυτό, αν δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το πρόγραμμα οικονομικής σταθεροποίησης, φέρονται να δήλωσαν σήμερα η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Την προειδοποίηση αυτή μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο στέλεχος του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, το οποίο δεν κατονομάζει.

Έντονη δυσθυμία εκδηλώνεται στα κόμματα του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Γερμανία μετά τη διακοπή των συνομιλιών της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της τρόικας, επιρρίπτοντας στην Αθήνα την ευθύνη για την έλλειψη προόδου στην πορεία εξυγίανσης των δημοσιονομικών της χώρας.

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επέκρινε την ελληνική και την ιταλική κυβέρνηση για ελλιπή διάθεση να υλοποιήσουν τα υπεσχημένα μέτρα λιτότητας. Μιλώντας στη συνεδρίαση του προεδρείου του κόμματός της CDU - σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες προερχόμενες από μέλη του οργάνου - η κ. Μέρκελ είπε ότι δεν μπορεί οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης στην ανάγκη να υπόσχονται μεταρρυθμίσεις, αλλά να τις αναιρούν όταν η κατάσταση στις χρηματαγορές κάπως ηρεμεί.

Στα συμφραζόμενα αυτά η κ. Μέρκελ φέρεται να ανέφερε ονομαστικά την Ελλάδα και την Ιταλία. Μιλώντας απόψε το βράδυ στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός της CDU η κ. Μέρκελ, σύμφωνα με βουλευτές, είπε για τις δύο χώρες ότι «η κατάσταση είναι εξαιρετικά εύθραυστη».

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Ομάδας του συγκυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων Ράινερ Μπρύντερλε χαρακτήρισε «πρόκληση» τη στάση της Ελλάδας μετά τη διακοπή των συνομιλιών με την τρόικα. «Έχουν δοθεί ρητές υποσχέσεις και αυτές πρέπει να τηρηθούν», είπε ο κ. Μπρύντερλε.

Δυσθυμία για τη στάση της Ελλάδας καταγράφηκε και στην κοινοβουλευτική ομάδα του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD. Ο πρόεδρός της ΚΟ Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ είπε ότι «βοήθεια από την Ευρώπη είναι μόνο δυνατή, εάν χώρες που έχουν περιέλθει σε ανάγκη, όπως η Ελλάδα, κάνουν τις εργασίες τους».

Ο κ. Σταϊμάιερ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει ότι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα έναντι της Κομισιόν θα υλοποιηθούν.

Πηγή: tovima.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ