Ανοιξε το One World Trade Center -13 χρόνια μετά από το «χτύπημα» στους Δίδυμους Πύργους [εικόνες] - iefimerida.gr

Ανοιξε το One World Trade Center -13 χρόνια μετά από το «χτύπημα» στους Δίδυμους Πύργους [εικόνες]

Ανοιξε το One World Trade Center -13 χρόνια μετά από το «χτύπημα» στους Δίδυμους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκεί όπου πριν από 13 χρόνια υπήρχε σκόνη, καπνός και απίστευτος πόνος, σήμερα στέκεται το One World Trade Center. Το ψηλότερο κτίριο της Αμερικής, που βρίσκεται εκεί όπου υπήρχαν κάποτε οι Δίδυμοι Πύργοι, υποδέχθηκε τη Δευτέρα τους πρώτους ενοίκους του.

Περίπου 175 στελέχη του εκδοτικού οίκου Conte Nast, με περιοδικά όπως το «The New Yorker» και το «Vanity Fair», πέρασαν τις πόρτες του κτιρίου που βρίσκεται στη Vesey Street, λίγα βήματα από το σημείο όπου βρίσκεται το μνημείο και το μουσείο για το «χτύπημα» της 11ης Σεπτεμβρίου, το οποίο κόστισε τη ζωή σχεδόν 3.000 ανθρώπων.



Το One World Trade Center είναι το κεντρικό «κομμάτι» ενός συγκροτήματος πέντε ουρανοξυστών. Εχει 104 ορόφους και φτάνει στα 540 μέτρα, ύψος το οποίο αντιπροσωπεύει τη χρονιά που οι ΗΠΑ διακήρυξαν την ανεξαρτησία τους από τη Βρετανία.



«Κάποιοι είναι νευρικοί, άλλοι ενθουσιασμένοι με τη μετακόμιση», παραδέχθηκε ο Τζον Ντάφι, διευθυντής της Conde Nast, ο οποίος δούλευε και στο παλιό World Trade Center τη δεκαετία του '80. «Κάποιοι από εμάς αισθάνονται ότι ίσως να είναι στόχος επίθεσης», πρόσθεσε.



Ηδη το 60% των γραφείων του ουρανοξύστη έχουν ενοικιαστεί, ενώ ο κόσμος θα μπορεί να επισκεφθεί τις βεράντες στον 100ο και 102ο όροφο, από την άνοιξη. Οσο για την ασφάλεια, το κτίριο έχει πυροπροστασία, βιοχημικά φίλτρα, μεγάλες συμπιεσμένες σκάλες, πολλαπλό φωτισμό ανάγκης και προστατευτικά από μπετόν σε όλους τους ψεκαστήρες. Οι έξοδοι έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να διασφαλίζουν την εύκολη εκκένωση.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ