Ρύθμιση-ανάσα για τις φυλακές: Στις χώρες καταγωγής τους θα εκτίουν την ποινή τους αλλοδαποί κρατούμενοι - iefimerida.gr

Ρύθμιση-ανάσα για τις φυλακές: Στις χώρες καταγωγής τους θα εκτίουν την ποινή τους αλλοδαποί κρατούμενοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις ευθυγραμμίζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης, προωθώντας ένα νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να δώσει «ανάσα» στις φυλακές της χώρας. Με βάση τις νέες ρυθμίσεις οι αλλοδαποί κρατούμενοι θα μπορούν να εκτίσουν τις ποινές τους στις χώρες καταγωγής τους.

Με το σχέδιο νόμου αυτό, μπορεί να επιτραπεί σε ένα κράτος της ΕΕ, διαφορετικό εκείνου που εξέσωσε την σχετική απόφαση

Να σημειωθεί ότι η έκτιση της ποινής σε κοινωνικό περιβάλλον γνώριμο στον καταδικασθέντα ευνοεί και διευκολύνει την κοινωνική του επανένταξη, επ' ωφελεία και του κοινωνικού συνόλου, ενώ κάτοικοι που έχουν τη συνήθη διαμονή τους σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης διατρέχουν τον κίνδυνο να υποβληθούν σε προσωρινή κράτηση, λόγω του ότι κρίνονται ύποπτοι φυγής, ακόμη και στην περίπτωση, κατά την οποία, υπό παρόμοιες συνθήκες, ένας κάτοικος ημεδαπής χώρας δεν θα υφίστατο το ίδιο μέτρο.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ξεμπλοκάρει τις φυλακές της χώρας, αλλά και να ελαφρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, λόγω της μείωσης του αριθμού των προσωρινά κρατουμένων, κάτι που θα έχει ως συνέπεια την μείωση του κόστους και των δαπανών στις φυλακές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ