Μειώνονται τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις σε επιχειρήσεις - iefimerida.gr

Μειώνονται τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις σε επιχειρήσεις

Μειώνονται τα πρόστιμα σε επιχειρήσεις και οι προσαυξήσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη μείωση των προστίμων που επιβάλλονται σε επιχειρήσεις κατά τους ελέγχους, αλλά και στις προσαυξήσεις, προσανατολίζεται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Το σχέδιο αφορά ακόμη και παλαιές χρήσεις και για τις υποθέσεις που έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος, ενώ προβλέπει μείωση πάνω από 70% σε σχέση με αυτά που επιβάλλονται σήμερα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», για τις χρήσεις μέχρι και το 2012, καταργείται ο εξωλογιστικός προσδιορισμός των κερδών που οδηγούσε σε τεράστιες επιβαρύνσεις. Αυτό θα αφορά και τις επιχειρήσεις που έχουν ήδη ελεγχθεί και έχουν βεβαιωθεί οι φόροι και τα πρόστιμα. Για τις περιπτώσεις αυτές θα γίνει επανέλεγχος.

Με τη νέα διαδικασία, οι επιχειρήσεις γλιτώνουν από τους υπέρογκους φόρους και τα πρόστιμα, που επί της ουσίας δεν έχουν κανένα θετικό αποτέλεσμα για τα δημόσια έσοδα. Είναι ενδεικτικό ότι από τα εξοντωτικά πρόστιμα που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις εισπράττεται μόλις το 0,3%. Και αυτό γιατί δεν μπορούν να τα πληρώσουν, με αποτέλεσμα να προχωρούν σε παύση των εργασιών τους.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ